Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Duminică, 18 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Cristian Matei, Argeș

19 Octombrie 2017
Vizualizari: 9043
Comentează add

Explicațiile date de copiii din județul Argeș care au fost parte în proiectul național „Bătălia Cărților”, tind către învățăminte, către suflet.

FOTO: Bătălia Cărţilor în Argeş FOTO: Bătălia Cărţilor în Argeş - Conține audio

cristian-matei-arges

Bătălia Cărţilor în Argeş. Foto: Cristian Matei.

Părinte fondator, semnatar al Declarației de Independență și al treilea președinte al Statelor Unite ale Americii, Thomas Jefferson, spunea despre cărți, în cel mai american și, deci, mai pragmatic mod cu putință, că sunt „un capital".

"O carte din bibliotecă ţine la fel de mult ca o casă, sute de ani. De aceea nu este un simplu articol de consum, ci un capital, şi de cele mai multe ori, în cazul oamenilor care sunt la început în viaţă, este singurul lor capital”, a spus Thomas Jefferson.

La polul opus pragmatismului american găsim un citat al Papei Ioan al 23-lea care spunea: „Aşa cum mâncarea este necesară pentru viaţa corpului, la fel şi cititul este necesar vieţii sufletului”.

Iar explicațiile date de copiii din județul Argeș care au fost parte în proiectul național „Bătălia Cărților”, tind către acest lucru, către învățăminte, către suflet.

Zece titluri de carte obligatorii, peste 120 de copii înscriși, cu vârste între 11 și 13 ani, 40 de semifinaliști, 14 finaliști, în total de două ori mai mulți ca anul trecut. Acestea sunt cifrele ediției din 2017 a Bătăliei Cărților, proiect ce stimulează lectura și învățătura și care s-a desfășurat la Biblioteca Județeană Dinicu Golescu din Pitești. Însă mai presus de cifre, rămân copiii și cărțile pe care le-au citit și despre care au discutat în finală.

AUDIO. Vă invit să ascultați trei omuleți minunați.
 


Etichete Thomas Jeffersonreportajele rracartilecturacitit

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live