Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NATIONAL RADIOFONIC Joi, 13 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

22 Noiembrie 2017
Vizualizari: 563
Comentează add

La cea de-a 24 ediţie a Târgului sunt peste 300 de expozanţi şi au programat peste 800 de evenimente. Invitatul de onoare al acestei ediţii a "Gaudeamus" este Uniunea Europeană.

FOTO: A început Târgul Internaţional "Gaudeamus" organizat de Radio România

radiojurnal

Foto: Alexandru Dolea.

Târgul Internaţional "Gaudeamus" - Carte de Învăţătură, organizat de Radio România, s-a deschis astăzi la Bucureşti, în Complexul Romexpo.

La cea de-a 24 ediţie a Târgului sunt peste 300 de expozanţi şi au programat peste 800 de evenimente. Invitatul de onoare al acestei ediţii a "Gaudeamus" este Uniunea Europeană, al cărui stand are genericul "Acasă în Europa".

Despre evenimentele de până acum de la Târg, transmite Felicia Mocanu.

Reporter: Preşedintele de onoare al ediţiei, scriitorul şi jurnalistul Matei Vişniec, consideră că "faptul că Europa se află în inima acestui târg de carte este un lucru fabulos".

Matei Vişniec: Am trăit între două ţări, şi între două limbi, şi între două sensibilităţi, mai cred că România este extrem de competitivă în primul rând pe plan cultural. Mă bucur că mă aflu aici, înconjurat de oameni care cred, ca şi mine, că un atuu enorm, gigantic al României este cultura, creativitatea românească.

Reporter: Încă de la primele ore, vizitatorii au trecut pragul Târgului Internaţional "Gaudeamus" - Carte de Învăţătură, interesaţi de oferta de carte, dar şi de lansări.

-: Este o ocazie de a avea titluri noi în bibliotecă, de a vedea autori noi. Este un mediu plăcut, în fiecare zi poţi experimenta aşa ceva?

Reporter: Cum ţi se pare oferta în acest an?

-: Este interesantă. Chiar făceam o comparaţie, o paralelă între ce este acum pe internet şi preţurile de aici, sunt mult mai bune într-adevăr.

Reporter: Chiar la această oră, la Editura Antim Ivireanul este lansată cartea "Iubiri la marele zid", autor Lia-Maria Andreiță şi Ion Andreiţă.

Evenimentul va fi urmat de lansarea cărţii "Revoluţie şi tranziţie la români într-un secol scurt", autor profesor doctor Constantin Hlihor.

Sunt peste 300 de expozanţi la Gaudeamus în acest an. Cu doi dintre ei a stat de vorbă Felicia Mocanu.


Reporter: Şi în acest an, Editura Nemira ne propune noutăţi.


-: Pentru adulţi avem foarte multe nouăţi în colecţia Nautilus SF şi Fantasy. Poate, să spunem, cea mai interesantă, dacă e să aleg doar una, este o antologie coordonată de George R. R. Martin, faimosul autor al "Urzelii tronurilor". Se numeşte "Wild Cards" şi este o poveste despre mai multe personaje care sunt atinse de un virus eliberat asupra New-York-ului, care se transformă în personaje negative cu diverse puteri.


Reporter: Expozant la actuala ediţie a Târgului Internaţional Gaudeamus - Carte de Învăţătură, un stand foarte frumos şi cu o ofertă bogată, atât pentru copii, cât şi pentru adulţi.


-: Editura Andreas este o editură care îşi impune chiar, aş spune, ca să aibă preţurile poate cele mai mici, printre primele edituri, ca şi preţuri, din România. Noi avem în primul rând o ofertă destul de generoasă de cărţi pentru copii, belestristică şcolară, auxliare şcolare, dicţionare.


Reporter: Cum facem să aducem copiii către lectură, într-o lume a tehnologiei?


-: Părinţii au un rol absolut important. De ce? Pentru că încă de mici, părinţii ar trebui să le pună în mână o carte.


Realizator: Puteţi vizita Târgul Internaţional Gaudeamus - Carte de Învăţătură până duminică inclusiv, între orele 10:00 şi 20:00, la Centrul Expoziţional Romexpo din Bucureşti.


Etichete Târgul Internaţional "Gaudeamus" - Carte de ÎnvăţăturăRomexpoBucureştiueradio romania

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live