Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DESCHIS IN WEEK-END - continuare Sâmbătă, 24 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Mănuţă

27 Iunie 2018
Vizualizari: 1475
Comentează add

UPDATE: Câteva mii de oameni s-au adunat lângă Palatul Parlamentului, pentru a-şi exprima susţinerea faţă de moţiunea de cenzură.

FOTO: Proteste în Parcul Izvor

daniela-manuta

Protest împotriva guvernului Dăncilă. Foto: Daniela Mănuță.

UPDATE: Câteva mii de oameni s-au adunat lângă Palatul Parlamentului, pentru a-şi exprima susţinerea faţă de moţiunea de cenzură.

Manifestarea este paşnică, iar participanţii cer demisia guvernului şi scandează lozinci împotriva coaliţiei de guvernare. Daniela Mănuţă este în continuare printre manifestanţi.

Bună ziua, Daniela! Ce se întâmplă acolo?


Reporter: Bună ziua! Într-adevăr, sunt câteva mii de persoane care suflă în vuvuzele, fluiere, şi cer demisia guvernului de cateva ore.

Mai devreme a fost prezent în mijlocul manifestanţilor şi preşedintele USR, Dan Barna, care a declarat că a venit să le mulţumească oamenilor care au ales să vină la acest protest din mai multe judeţe din ţară, mesajul fiind "Fără penali în funcţii publice".

Traficul rutier este în continuare restricţionat în zona unde se desfăşoară protestul, iar la faţa locului sunt foarte mulţi jandarmi care asigură ordinea la această manifestaţie.


Realizator: În paralel, pe o altă latură a Palatului Parlamentului, s-au adunat peste 150 de persoane care susţin Partidul Social Democrat şi Guvernul Dăncilă.

Reporterul nostru Alex Lancuzov se află printre ei. Bună ziua Alex!


Reporter: Bun găsit! Tot în Parcul Izvor, dar pe latura de lângă Institutul Cantacuzino sunt aproximativ 100 de persoane care susţin guvernul. Iniţial acest grup s-a strâns pe latura Izvor a Palatului Parlamentului, la mică distanţă de zona unde protestează cei care vor căderea Executivului, dar jandarmii au decis să le solicite deplasarea la o distanţă mai mare, pentru că au fost mici incidente între cele două tabere

FOTO: Protest împotriva guvernului Dăncilă. Sursa foto: Daniela Mănuță.
FOTO: Protest pro-PSD. Sursa foto: Alex Lancuzov.

Știrea inițială.

Peste o mie de oameni s-au adunat de mai bine de o oră, în Parcul Izvor din Bucureşti, aflat lângă Palatul Parlamentului, pentru a-şi exprima susţinerea faţă de moţiunea de cenzură.


Circulaţia rutieră a fost închisă în urmă cu puţin timp pe Bdul Naţiunile Unite, în zona unde se desfăşoară această manifestaţie.

Protestul este unul paşnic, iar participanţii cer demisia guvernului şi scandează lozinci împotriva coaliţiei de guvernare.

Sunt prezente persoane de toate vârstele.

Am discutat mai devreme cu câţiva dintre ei şi mi-au spus că sunt nemulţumiţi de acest guvern că nu se preocupă de investiţii în infrastructură, sănătate şi educaţie, ci doar de justiţie, pentru a-şi rezolva problemele cu legea.

Jandarmii asigură ordinea la această manifestaţie, iar în zona parlamentului sunt şi multe echipaje de poliţie.

FOTO: Protest împotriva guvernului Dăncilă. Sursa foto: Daniela Mănuță.


Etichete Protest în Parcul Izvorpalatul parlamentuluimotiune de cenzuraguvernjandarmipsd

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live