Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Vineri, 14 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Costin Grigore

21 Noiembrie 2020
Vizualizari: 310
Comentează add

Procurorii DNA au început urmărirea penală pe numele fostului primar al sectorului 1, Daniel Tudorache.

Fostul primar al Sectorului 1 Bucureşti, Daniel Tudorache, urmărit penal

costin-grigore

Procurorii DNA au început urmărirea penală pe numele fostului primar al sectorului 1, Daniel Tudorache.

El este cercetat pentru trafic de influență și spălarea banilor împreună cu alte două persoane, dintre care una este fosta sa soție. Trebuie să plătească în cel mult șase zile o cauțiune de un milion de euro, stabilită de procurori în raport cu faptele de care e acuzat. Costin Grigore au urmărit cazul și are detalii în Radiojurnal.

Reporter: Daniel Tudorache a fost sub control judiciar în această dimineață, după aproape 12 ore de audieri la Direcția Națională Anticorupție. Împreună cu el a fost la DNA fosta soție și un apropiat al fostului edil. Faptele de care este acuzat că ar fi fost comise în perioada 2008-2018 în calitate de primar, anterior deputat și viceprimar al sectorului 1 din București. Procurorii menționează că în perioada în care a ocupat aceste funcții publice inculpatul Daniel Tudorache ar fi beneficiat de bani disproporționat de mari comparativ cu veniturile sale licite și pentru a ascunde originea banilor presupus obţinuţi ilegal fostul primar i-ar fi depus în conturi deschise pe numele soției de atunci și al menajerei, spun procurorii. Aproape trei milioane de lei și 235.000 de euro. Sumele au fost folosite apoi pentru vacanțe, cumpărarea de bunuri de lux, inclusiv diamante, autoturisme sau pentru acțiunile la un club de fotbal. Daniel Tudorache nu ar putea justifica nici un împrumut de 920 de mii de euro, acordați în numerar unei persoane.

Avocatul fostului primar neagă însă acuzațiile: Sunt așa-zise fapte foarte vechi de undeva din anii 2006-2007. Este absolut imposibil să-ți amintești ce ai făcut acum 12-14 ani. Eu cred că vom clarifica, dacă nu 100%, cel puțin 99% din chestiunile aflate în discuţie.

Reporter: Procurorii spun însă că au date și probe care conturează cel puțin faptul că în perioada septembrie 2016 - mai 2017 o persoană aflată în anturajul lui Dan Tudorache, acuzată și ea în dosar, ar fi pretins de la un om de afaceri un comision de 10% din valoarea unui contract de servicii în sector. Astfel, primarul de la acea vreme ar fi primit peste 100.000 de lei. În acest caz, procurorii DNA au făcut joi 38 de percheziții în București și județul Ilfov.

Realizator: Dan Tudorache, fostul primar al sectorului 1 al capitalei, a anunțat astăzi că s-a autosuspendat din Partidul Social Democrat și susține că este nevinovat. El a precizat că până la sfârșitul anului atribuțiile de lider al filialei vor fi preluate de președintele executiv.


Etichete (ii)tudoracheurmarire penala

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live