Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Vineri, 28 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

28 Iulie 2020
Vizualizari: 359
Comentează add

Fostul preşedinte L. Kucima se retrage de la "negocierea păcii" în Donbas

sergiu-stet

    Fost Spital din Slaviansk, regiunea Doneţk.        Foto: Sergiu Şteţ.

Cancelaria prezidenţială de la Kiev anunţă marţi, 28 iulie, că fostul președinte ucrainean Leonid Kucima, șeful delegației Ucrainei în Grupul de contact de la Minsk, s-a retras, din nou, din procesul de negociere pentru soluţionarea conflictului din Donbas.

"Șeful statului a subliniat că activitatea lui Leonid Kucima în procesul de la Minsk a fost extrem de importantă și, în același timp, dificilă și a remarcat că respectă decizia acestuia de a-şi înceta participarea la activitățile Grupului de contact trilateral", se arată într-o notă de presă remisă de Biroul Preşedintelui de la Kiev.

Ziarul Korrespondent menţionează că Leonid Kucima a afirmat că în ultimul an, activitatea negociatorilor de la Minsk a fost reluată și s-au făcut progrese semnificative, fiind parcurse etape importante şi obţinându-se acorduri importante vizând soluţionarea crizei din est. Kucima a adăugat că dacă va mai fi necesar, este dispus să împărtășească din experiența sa și să ofere sfaturi cu privire la pașii care ar trebui făcuţi pentru a reinstaura pacea în Donbas.

Leonid Kucima, în vârstă de 81 de ani, a condus mult timp delegația ucraineană la negocierile de la Minsk, dar în octombrie 2018 s-a retras din acest proces, "din cauza vârstei".

Pe 3 iunie 2019, însă, preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, l-a numit pe Kucima şef al delegaţiei Ucrainei la negocierile de pace de la Minsk.


Etichete Leonid KucimaMinskDonbasCrimeea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live