Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ISTORICA Luni, 24 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobrițoiu

3 Octombrie 2017
Vizualizari: 758
Comentează add

Jalal Talabani, primul preşedinte al Irakului după 2003 a încetat din viaţă într-un spital din Germania, la 83 de ani.

Fostul președinte irakian, kurdul Jalal Talabani, a încetat din viață

radu-dobritoiu

Fostul președinte irakian, kurdul Jalal Talabani, a încetat din viață la 83 de ani. El a fost un dușman declarat al fostului președinte Saddam Hussein care i-a asuprit pe kurzi zeci de ani.
'Liderul nostru a murit în Germania', a declarat unul dintre liderii Uniunii Patriotice a Kurdistanului (UPK) citat de AFP.

Potrivit unui membru al familiei sale, starea lui de sănătate s-a agravat și a fost transportat în Germania, înainte de referendumul privind independența Kurdistanului din 25 septembrie.

Talabani, primul președinte kurd al Irakului, a ocupat această funcție în perioada 2005-2014.
'Dorim să aducem un omagiu liderului și președintelui Talabani, singurul președinte a cărui moarte îi întristează pe arabi, kurzi și toate celelalte grupuri etnice', a declarat deputatul kurd Zana Said.

'Ne rugăm lui Dumnezeu ca moartea lui să fie un factor care să contribuie la revenirea (bunelor) relații între frații irakieni', a spus el.

'Unchiul Jalal', așa cum era numit de susținătorii săi, s-a alăturat Partidului Democrat al Kurdistanului (PDK, fondat în 1946) și a luptat în prima mare revoltă kurdă din 1961. În 1975 el a fondat Uniunea Patriotică a Kurdistanului (UPK) și a fost un rival politic redutabil al lui Massoud Barzani, actualul președinte al Kurdistanului irakian.


Etichete Jalal TalabaniJalal Talabani a muritpresedinte Irak Talabani

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live