Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 27 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ala Boţan, Radio Chişinău

24 Mai 2022
Vizualizari: 175
Comentează add

Fostul președinte pro-rus al Republicii Moldova, Igor Dodon, ar putea fi cercetat penal pentru corupție, finanțare ilegală a partidului său, Socialist, și trădare de patrie.

Fostul președinte al R. Moldova ar putea fi cercetat penal pentru corupție

ala-botan-radio-chisinau

  Igor Dodon.   Foto: Arhivă.

Fostul președinte pro-rus al Republicii Moldova, Igor Dodon, ar putea fi cercetat penal pentru corupție, finanțare ilegală a partidului său, Socialist, și trădare de patrie.
 
La locuința lui Igor Dodon se fac, începând de dimineață, percheziții. Există informații contradictorii privind reținerea lui Igor Dodon pentru 72 de ore.
 
Procurorii au inițiat percheziții în această dimineață la domiciliul fostului președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, și la alte 12 adrese. Este vorba despre un dosar penal în care socialistul Igor Dodon este bănuit de corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.
 
Deși mai multe surse media afirmă că Igor Dodon ar fi fost reținut, Procuratura Generală nu confirmă deocamdată informația. Surse din cadrul Procuraturii au declarat pentru Radio Chișinău că în momentul de față sunt în curs de desfășurare acțiunii de urmărire penală.
 
Fruntașii Partidului Socialiștilor au declarat astăzi, într-un briefing, că acuzațiile care i se aduc lui Igor Dodon sunt ridicole și că prin asemenea acțiuni guvernarea își acoperă eșecurile. Totodată, socialiștii au anunțat acțiuni de protest.
 
Săptămâna trecută șeful Parchetului General a dispus repornirea urmăririi penale în dosarul numit "Kuliok" în spațiul public. Este vorba despre imaginile video din 2019 în care Igor Dodon primește o sacoșă neagră de la fostul lider democrat Vlad Plahotniuc, în care se presupune că ar fi bani. În 2020 Procuratura a refuzat pornirea dosarului penal. pe motiv că nu se putea demonstra că în punga respectivă ar fi fost bani.

Etichete Igor DodonpenalcorupțieReăublica Moldova

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live