Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Sâmbătă, 30 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

26 Septembrie 2019
Vizualizari: 351
Comentează add

Fostul președinte al Franței, Jacques Chirac, a murit, astăzi, la vârsta de 86 de ani – a anunţat familia sa, în urmă cu aprozomativ o oră.

Fostul președinte al Franței, Jacques Chirac, a încetat din viață

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

Fostul președinte al Franței, Jacques Chirac. Foto: Agerpres.

Preşedinte al Franţei în perioada 1995-2007, Jacques Chirac s-a stins, în această dimineaţă, înconjurat de familie – a anunţat ginerele său.

El a avut o carieră politică strălucită: primar al Parisului, deputat, de două ori prim-ministru şi două mandate de preşedinte al Republicii, carieră umbrită, însă de condamnarea la doi ani de închisoare cu suspendare, primită în 2011, când deja părăsise viaţa politică, într-o afacere de angajări fictive, în perioada când fusese primar al Parisului.


Starea sa de sănătate s-a degradat la scurt timp după ce a părăsit Palatul Elysee, însă familia a păstrat întodeauna o discreţie totală în legătură cu acest subiect. Ultima dată a apărut în public în 2014, la o ceremonie oficială.

Imediat dipă aflarea veştii, Adunarea Naţională şi Senatul şi-au întrerupt lucrările pentru a ţine un moment de reculegere în memoria preşedintelui Jacques Chirac.
 


Etichete jacques chiracpresedintefrantamuritpolitica

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live