Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal, Liga Campionilor Marţi, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

1 August 2016
Vizualizari: 1083
Comentează add

Ministrul educaţiei, Mircea Dumitru, a semnat ordinul de retragere a titlului de doctor acordat de Universitatea Bucureşti lui Victor Ponta.

Fostul premier Victor Ponta rămâne fără titlul de doctor în drept

radiojurnal

Victor Ponta. Foto: gov.ro.

Fostul premier Victor Ponta rămâne fără titlul academic de doctor în drept.

Ministrul educaţiei, Mircea Dumitru, a semnat ordinul de retragere a titlului de doctor acordat de Universitatea Bucureşti lui Victor Ponta.

Ordinul este urmare a deciziei definitive de astăzi a Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor Universitare care a hotărât, după respingerea contestaţiei, că fostul premier a plagiat şi a recomandat ministrului educaţiei retragerea titlului de doctor.

Tot astăzi, Consiliul a anunţat că, şi în cazul doctoratului fostului ministru de interne, Gabriel Oprea, este vorba despre plagiat.

Potrivit legislaţiei în vigoare, după parcurgera etapelor de contestare internă în cadrul Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, ordinele ministeriale de retragere a titlurilor academice pot fi atacate în instanţă. Gabriel Oprea a anunţat, deja, că va contesta decizia Consiliului, inclusiv în justiţie.

Într-o postare pe Facebook, el a scris că teza sa de doctorat, elaborată în anul 2000, a respectat toate normele academice şi legale în vigoare la momentul respectiv.


Etichete Ministrul educaţieiMircea Dumitruretragerea titlului de doctorUniversitatea BucureştiVictor Pontaplagiat

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live