Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Joi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

20 Noiembrie 2018
Vizualizari: 884
Comentează add

Nikola Gruevski, care a demisionat în 2016 după şase ani la putere, a părăsit ţara la şase luni după ce a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru corupţie.

Fostul premier macedonean Nikola Gruevski a primit azil politic în Ungaria

sergiu-stet

 

Fostul prim-ministru al Macedoniei Nikola Gruevski a primit azil politic în Ungaria, a anunţat marţi, 20 noiembrie, ziarul proguvernamental Magyar Idok.

Reuters transmite că fără a-şi menţiona sursele, publicaţia afirmă că Oficiul Ungar pentru Imigraţie şi Azil a decis că sunt întrunite condiţiile legale pentru acordarea de azil. Nici biroul pentru imigraţie şi nici purtătorul de cuvânt al guvernului ungar nu au putut fi, deocamdată, contactaţi pentru comentarii în legătură cu acest subiect.

Gruevski, care a demisionat în 2016, după şase ani la putere, a părăsit ţara la şase luni după ce a fost condamnat la doi ani de închisoare, pentru corupţie.

Poliţia macedoneană a emis un mandat de arestare pe numele său, după ce acesta nu s-a prezentat pentru a-şi executa pedeapsa, în urma deciziei instanţei din 9 noiembrie, prin care i se respingea cererea de suspendare a sentinţei 


Etichete Nikola GruevskiazilMacedoniapremierpoliticădiplomaţieMagyar Idokcorupţie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live