Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 24 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ioana Dogaru

5 August 2011
Vizualizari: 2318
Comentează add

Preşedintele Parlamentului European, Jerzy Buzek, şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la arestarea fostului premier ucrainean. Iulia Timoşenko va fi plasată în arest preventiv sub acuzaţia de abuz în serviciu.

Fostul premier al Ucrainei, arestat preventiv

ioana-dogaru

Fostul premier al Ucrainei şi actualul lider al opoziţiei, Iulia Timoşenko. Foto: AP.

Preşedintele Parlamentului European, Jerzy Buzek, şi-a exprimat vineri îngrijorarea cu privire la arestarea fostului premier ucrainean şi opozant Iulia Timoşenko, potrivit AFP.

"Contextul şi condiţiile (arestării Iuliei Timoşenko) suscită îngrijorare cu privire la motivaţiile politice ale acestei decizii şi punerea în practică a statului de drept în Ucraina", a precizat Jerzy Buzek într-un comunicat.

Preşedintele Parlamentului European a cerut autorităţilor ucrainene să respecte "principiile şi valorile comune" care stau la baza relaţiilor dintre Uniunea Europeană şi vecinii săi.

Un tribunal ucrainean a dispus arestarea fostului prim-ministru, Iulia Timoşenko în timpul procesului său în baza acuzaţiilor de abuz în serviciu, informează BBC şi AFP.

Preşedintele tribunalului, Rodion Kireev, a dat curs cererii parchetului privind arestarea Iuliei Timoşenko, pentru încălcarea repetată a ordinelor tribunalului.

Imediat după comunicarea deciziei, Iulia Timoşenko a cerut să nu-i fie puse cătuşe în sala de tribunal.

Iulia Timoşenko a fost totuşi încătuşată după ce a fost evacuată de poliţişti din sala de judecată, în timp ce susţinători ai ei strigau: "Ruşine, ruşine!".

Fostul premier poate primi 10 ani de închisoare

Fostul premier poate fi condamnat la aproape 10 ani de închisoare, precizează AFP.

Iulia Timoşenko este acuzată că şi-a depăşit atribuţiile de premier în 2009, autorizând, fără acordul guvernului, semnarea unor contracte privind importul de gaze ruseşti la un preţ prea ridicat, şi deci dezavantajos pentru Kiev, transmit agenţiile internaţionale de presă.

Procesul a început la sfârşitul lunii iunie, iar Iulia Timoşenko a reproşat în mai multe rânduri tribunalului că este subordonat preşedintelui Viktor Ianukovici.

Actualul premier ucrainean, Mikola Azarov, a fost audiat, vineri dimineaţă, la Tribunalul din Kiev, în calitate de martor în procesul Iuliei Timoşenko.

În timpul procesului a avut loc o disputa dintre Iulia Timoşenko şi actualul şef al guvernului, Mikola Azarov, relatează Kyiv Post.     

Iulia Timoşenko l-a acuzat pe premier de corupţie, în timp ce acesta depunea mărturie.


Etichete premierarestUcrainaabuzIulia Timoşenko

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live