Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END Sâmbătă, 18 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian

6 Aprilie 2018
Vizualizari: 784
Comentează add

Fostul lider al regiunii spaniole Catalonia Carles Puigdemont a fost eliberat în schimbul unei cauţiuni de 75.000 de euro.

Fostul lider al regiunii spaniole Catalonia, eliberat pe cauțiune

annamaria-damian

Fostul lider al regiunii spaniole Catalonia, Carles Puigdemont, a fost eliberat în schimbul unei cauţiuni de 75 de mii de euro.

El a fost reţinut în Germania, pe 25 martie, pe baza unui mandat european emis de justiţia spaniolă, pentru comiterea mai multor infracţiuni vizând unitatea Spaniei.

Fostul lider catalan nu poate părăsi însă Germania, deoarece autorităţile de la Berlin analizează posibila sa extrădare în Spania pentru deturnare de fonduri publice.

Carles Puigdemont a depus cauţiunea de 75.000 de euro stabilită ieri de justiţia landului german Schleswig-Holstein.

Banii au fost pătiţi de Asociaţia Pro Independenţa Assemblea Nacional Catalana.

Fostul lider al guvernului regiunii spaniole Catalonia este acuzat de Tribunalul Suprem din Spania de mai multe infracţiuni, între care revoltă şi nesupunere în faţa autorităţilor, după ce a organizat un referendum ilegal şi a permis pronunţarea şi semnarea unei declaraţii de independenţă a Cataloniei faţă de Spania.

Refugiat în Belgia, Puigdemont a fost arestat în urmă cu două săptămâni în nordul Germaniei, când se întorcea din Finlanda.

Reţinerea lui a avut loc după ce justiţia spaniolă a emis un nou mandat de arestare european.

Reamintesc că situaţia în regiunea spaniolă Catalonia este controlată de executivul central de la Madrid, care la finalul anului trecut a demis guvernul regional şi a dizolvat parlamentul de la Barcelona, convocând alegeri regionale anticipate.

Acestea, însă, nu au clarificat situaţia politică, deoarece partidele secesioniste, care deţin majoritatea, nu au desemnat un candidat pentru conducerea guvernului care să nu aibă probleme cu justiţia.


Etichete Fostul lider al regiunii spaniole CataloniaCarles Puigdemontcauţiune

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live