Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Luni, 13 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

11 Mai 2018
Vizualizari: 527
Comentează add

Toni Greblă a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă şi efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia.

Fostul judecător al CCR, Toni Greblă, a fost achitat

radiojurnal

 Toni Greblă. Foto: captură video.

Instanţa supremă l-a achitat pentru toate infracţiunile pe fostul judecător al Curţii Constituţionale Toni Greblă. Procurorul DNA ceruse la ultimul termen pedepse cu închisoarea cu executare pentru toţi înculpaţii din cauză.

Dosarul a fost trimis de DNA în instanţă în 2015, iar până luna trecută au fost audiaţi zeci de martori, au fost ascultate interceptările de la dosar, iar judecătorii i-au respins lui Toni Greblă o cerere de sesizare a Curţii Constituţionale. Toni Greblă a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă, efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia în scopul obţinerii pentru sine şi pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, constituirea unui grup infracţional organizat şi fals în declaraţii în formă continuată.

Procurorii susţin că între 2010-2015, Toni Greblă, fost senator şi judecător la Curtea Constituţională, a primit de la omul de afaceri Ion Bîrcină, cu titlu de foloase necuvenite, un automobil estimat la 56 de mii de euro.

De asemenea, Toni Greblă este acuzat că ar fi primit diferite sume de bani, materiale electorale pentru campania electorală privind alegerile parlamentare estimate la aproape 9 mii de lei în schimbul intevenţiei lui pentru contracte sau facilităţi comerciale pentru firmele lui Ion Bîrcină.


Etichete Ion BîrcinăDNAToni GreblăCCRDNA

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live