Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 08 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ, Shanghai

13 Octombrie 2010
Vizualizari: 1577
Comentează add

Un grup de foşti responsabili ai Partidului Comunist din China au cerut printr-o scrisoare deschisă conducerii ţării să permită libertatea cuvântului garantată de Constituţie.

Foşti oficiali din China cer renunţarea la cenzură în ţară

sergiu-stet-shanghai

Liu Xiaobo. Foto: Reuters.

Un grup de foşti oficiali ai Partidului Comunist din China au cerut printr-o scrisoare deschisă conducerii ţării să renunţe la cenzură şi să permită libertatea cuvântului garantată de Constituţie.

Scrisoarea deschisă a fost adresată Comitetului permanent al Congresului Naţional, iar printre semnatari se află fostul secretar al preşedintelui Mao Zedong, cadre militare şi persoane din mediul academic, inclusiv de la Şcoala centrală de partid.

Semnatarii scrisorii susţin că departamentul de propagandă al Partidului Comunist cenzurează inclusiv declaraţii ale premierului Wen Jiabao.

Acesta a spus într-un interviu că China are nevoie de o mai mare deschidere politică pentru a ţine pasul cu dezvoltarea economică a ţării.

Scrisoarea a fost scrisă la scurt timp după ce dizidentul Liu Xiaobo a primit premiul Nobel pentru Pace şi cu doar câteva zile înaintea întrunirii plenului Comitetului central al Partidului Comunist, întrunire care va avea loc în perioada 15-17 octombrie la Beijing.

Textul integral al scrisorii poate fi consultat aici - http://cmp.hku.hk


Etichete ChinaBeijingcenzurăWen JiabaoMao ZedongLiu Xiaobo

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live