Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: "ANTENA PARTIDELOR PARLAMENTARE" (emisiune conf.Legii 41/1994) Marţi, 17 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Valică

30 August 2013
Vizualizari: 2043
Comentează add

Patru foşti ambasadori arată că e important ca Statele Unite să modernizeze felul în care se raportează, din punct de vedere al vizelor, la naţiunile prietene.

Foşti ambasadori SUA în România cer extinderea Visa Waiver

carmen-valica

Foto: Arhivă

Patru foşti ambasadori ai Statelor Unite în România publică un apel pentru extinderea programului Visa Waiver, care ar permite accesul fără viză în Statele Unite pentru o perioadă de cel mult 90 de zile.

Apelul are forma unui articol apărut, vineri, pe pagina de internet a cotidianului The Washington Post.  

Foştii ambasadori Jim Rosapepe, J.D. Crouch, Michael Guest şi Mark Gitenstein arată că e important ca Statele Unite să modernizeze felul în care se raportează, din punct de vedere al vizelor, la naţiunile prietene.

Aceasta ar spori calitatea relaţiei cu aceste state şi ar avea efecte economice pozitive.

Cei patru foşti ambasadori menţionează, în articolul din Washington Post, că aplicarea programului Visa Waiver doar la ţările în care rata de respingere a solicitărilor de viză e sub 3% e nedreaptă faţă de cetăţenii corecţi din restul ţărilor prietene.

Ei arată că au cunoscut numeroşi români care împărtăşesc valorile americane, dar nu au putut călători în Statele Unite - de obicei pentru că aveau venituri considerate, potrivit standardelor de peste ocean, prea mici.

Acest lucru nu înseamnă că şi-ar părăsi familia, prietenii şi cultura şi că ar încerca să rămână ilegal în Statele Unite.

Ţările europene ai căror cetăţeni nu pot călători în Statele Unite timp de 90 de zile fără viză sunt România, Polonia, Croaţia şi Bulgaria.


Etichete SUAvizeromâniVisa WaiverJim RosapepeMark GitensteinMichael GuestJ.D. Crouchambasadori

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live