Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Duminică, 27 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Diana Surdu

14 Septembrie 2016
Vizualizari: 668
Comentează add

Fostul ofiţer SRI, Daniel Dragomir, este acuzat de implicare în cazul de hărţuire a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Fost ofiţer SRI reţinut de procurori

diana-surdu

 Foto: Arhivă.

Procurorii DIICOT au reţinut miercuri, pentru 24 de ore, un fost ofiţer al Serviciului Român de Informaţii, Daniel Dragomir, în dosarul Black Cube de hărţuire a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

El este acuzat că împreună cu 3 cetăţeni israelieni a constituit un grup infracţional organizat. Alte acuzaţii în acelaşi dosar sunt instigare la acces ilegal al unui sistem informatic şi la transfer neautorizat de date informatice, dar şi la violarea secretului corespondenţei. 

Potrivit unui comunicat de presă, inculpatul Daniel Dragomir a intrat în legătură cu un suspect în dosar, reprezentant al companiei israeliene BlackCube, cu scopul de a denigra persoane pe care le considera responsabile pentru trimiterea sa în judecată de către Direcţia Naţională Anticorupţie în ianuarie 2015.

Daniel Dragomir a avut anul acesta întâlniri în Bucureşti pentru a stabili toate condiţiile operaţiunii denumită Tornado. Ulterior, în perioada martie - aprilie 2016, la cererea directă a fostului ofiţer SRI, David Geclowicz a contactat telefonic în repetate rânduri persoane apropiate şefei DNA Laura Codruţa Koveşi.

Suspecţii în dosar au reuşit să-i convingă pe apropiaţii procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, să le furnizeze datele de contact ale conturilor de e-mail pe care le au accesat fără drept. Datele obţinute urmau să fie predate lui Yossi Barkshtein care a reuşit să fugă din România în Marea Britanie. 


Etichete Laura Codruţa KovesiYossi BarkshteinDavid GeclowiczBlack CubeDaniel DragomirTornado

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live