Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 24 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

23 Ianuarie 2020
Vizualizari: 358
Comentează add

Zeci de şefi de stat şi de guvern din întreaga lume prezenţi în Israel pentru Forumul Mondial în amintirea Holocaustului în lupta cu antisemitismul.

Forumul Mondial al Holocaustului

florin-lepadatu

 Ierusalim. Foto: wikipedia.org.

Zeci de şefi de stat şi de guvern din întreaga lume prezenţi în Israel pentru Forumul Mondial în amintirea Holocaustului în lupta cu antisemitismului participă joi la Memorialul Holocaustului Yad Vashem din Ierusalim la ceremoniile care marchează 75 de ani de la eliberarea lagărului Auschwitz-Birkenau.

Demnitarii au participat miercuri seară, tot la Ierusalim, la un dineu oferit de preşedintele Reuven Rivlin, după cum transmite corespondentul RRA, Dragoş Ciocîrlan: "Pentru prima dată în istorie, peste 40 de lideri la nivel mondial au luat parte la un dineu oficial găzduit de preşedintele Israelului, Reuven Rivlin, la Ierusalim, în onoarea Forumului Mondial al Holocaustului.

Printre oaspeţi s-au numărat şi preşedinţii Franţei, Germaniei, Italiei, regele Spaniei, Felipe al VI-lea.

Dintre demnitarii israelieni au fost premierul, ministrul de externe, preşedintele Forumului Mondial, preşedintele Yad Vashem, preşedintele Knesset-ului, şeful Statului Major, preşedintele Tribunalului Suprem şi primarul Ierusalimului.

Preşedintele Reuven Rivlin i-a salutat pe liderii din lumea întreagă, adresându-le un bun venit la Ierusalim, în numele statului Israel şi al poporului lui Israel.

Reuven Rivlin: "Este o adunare istorică nu doar pentru Israel şi poporul evreu, ci pentru întreaga umanitate.

Ne amintim de victimele Holocaustului şi ale celui de-Al Doilea Război Mondial.

Celebrăm victoria libertăţii şi a demnităţii umane.

Sper şi mă rog ca din această sală să fie transmis mesajul în fiecare ţară.

Sper ca liderii lumii să rămână uniţi în lupta împotriva rasismului, antisemitismului şi extremismului, pentru apărarea democraţiei.

Aceasta este chemarea noastră, provocarea noastră şi alegerea noastră."

Astăzi, la Memorialul Yad Vashem au loc ceremoniile oficiale în cadrul Forumului Mondial al Holocaustului, care marchează 75 de ani de la eliberarea lagărului Auschwitz-Birkenau.

Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, se întâlneşte la Ierusalim cu premierul Benjamin Netanyahu, în această dimineaţă, la ora 10:00."


Etichete IerusalimIsrael

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live