Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 18 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

22 Ianuarie 2020
Vizualizari: 341
Comentează add

Aproape 50 de state sunt reprezentate la nivel înalt la ceremoniile de comemorare a Holocaustului de la Ierusalim, în condiţiile unor măsuri de securitate excepţionale.

Forumul Mondial al Holocaustului

florin-lepadatu

 Ierusalim. Foto: wikipedia.org.

Aproape 50 de state sunt reprezentate la nivel înalt la ceremoniile de comemorare a Holocaustului de la Ierusalim, în condiţiile unor măsuri de securitate excepţionale.

Sunt mobilizaţi 11.000 de poliţişti, forţe speciale ale armatei şi forţele de securitate pentru forumul considerat unul din cele mai mari evenimente din istoria statului Israel.

Corespondenţă din Ierusalim, reporter Dragoş Ciocîrlan: "Evenimentele oficiale ale celui de al cincilea Forum Mondial al Holocaustului încep în această seară, la Ierusalim, cu un dineu la reşedinţa preşedintelui statului, Reuven Rivlin.

Mâine, delegaţii de înalt nivel din 49 de ţări vor participa la Yad Vashem la ceremoniile în memoria victimelor Holocaustului, angajându-se să lupte împotriva antisemitismului.

Delegaţiile au început să sosească de ieri dimineaţă.

Astăzi vin doi regi, un mare duce şi doi prinţi moştenitori.

Premierul Benjamin Netanyahu a publicat un mesaj prin care îi salută pe liderii din lumea întreagă care vin la Ierusalim pentru a marca 75 de ani de la eliberarea lagărului de exterminare Auschwitz.

În această dimineaţă, Netanyahu se întâlneşte cu preşedintele Franţei, Emmanuel Macron.

În cadrul discuţiei va evoca şi problema iraniană.

Netanyahu va solicita Franţei să desemneze miliţiile şiite libaneze Hezbollah organizaţie teroristă.

Mâine premierul israelian se va întâlni separat cu vicepreşedintele american, Mike Pence, şi preşedintele rus, Vladimir Putin."


Etichete IerusalimIsrael

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live