Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Vineri, 01 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

17 Decembrie 2018
Vizualizari: 929
Comentează add

Judecătorii consideră că declarațiile și ideile susţinute de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, pot afecta grav încrederea cetăţenilor în actul de justiţie.

Forumul Judecătorilor cere CSM să apere independeţa sistemului judiciar

radiojurnal

 

Forumul Judecătorilor din România cere Consiliului Superior al Magistraturii să apere independeţa sistemului judiciar, ca urmare a declaraţiilor de duminică, 16 decembrie, ale liderului PSD Liviu Dragnea.

Asociaţia precizează că ideile susţinute de preşedintele social democrat pot afecta grav încrederea cetăţenilor în actul de justiţie.

Forumul Judecătorilor este de părere că declaraţiile lui Liviu Dragnea nu corespund realităţii şi respinge de asemenea sintagmele generalizatoare folosite de acesta, cum ar fi "justiţie selectivă" sau "justiţia trebuie resetată".

"Într-un stat de drept, nimeni, şi cu atât mai puţin un reprezentant al uneia din cele două puteri, chiar dacă are calitatea de inculpat ori de condamnat penal, nu are dreptul să extrapoleze nemulţumirile referitoare la instrumentarea unei anumite cauze, asupra întregului sistem judiciar", se subliniază în comunicatul asociaţiei.Etichete judecătoriCSMLiviu Dragneamagistrațiindependențăpolitică

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live