Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 25 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

4 Iunie 2015
Vizualizari: 1364
Comentează add

În deschiderea forumului premierul Victor Ponta a reamintit că România este acum statul cu cel mai mare potenţial dar şi cu cea mai proastă imagine din regiunea Europei de sud-est.

Forum dedicat economiilor din sud-estul Europei, la București

radiojurnal

Premierul Victor Ponta. Foto. gov.ro.

Premierul Victor Ponta a prezentat astăzi principalele provocări în perioada următoare.

El a vorbit despre realizarea reformelor în domeniul educaţiei, în special legate de dezvoltarea învăţământului vocaţional şi de creşterea numărului de tineri pregătiţi în sectorul IT.

Guvernul urmăreşte şi crearea unui sistem mai eficient de achiziţii publice şi realizarea unei infrastructuri performante.

În deschiderea forumului dedicat economiilor din sud-estul Europei, premierul a reamintit că România este acum statul cu cel mai mare potenţial dar şi cu cea mai proastă imagine din regiunea Europei de sud-est.

"Avem într-adevăr o situaţie economică bună, o creştere economică de 4,2 procente în primul trimestru, o rată scăzută a şomajului comparativ cu media europeană, o creştere care este sustenabilă, nu bazată ca în anii trecuţi pe sectprul imobiliar şi pe speculaţii financiare, ci pe competitivitate, exporturi şi producţie", a spus Victor Ponta.

Potrivit redactorului RRA Iulian Olescu, şi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a punctat că economia se află pe o traiectorie de creştere sustenabilă şi a adăugat că guvernul trebuie să asigure şi continuitatea acestor evoluţii pozitive.

"În opinia mea, una dintre cele mai importante lecţii este aceea că nu există substitut pentru politici economice consecvete. Corectarea erorilor de politici economice este foarte dureroasă oriunde în lume şi deşi este dificil de înţeles de către publicul larg, este absolut necesară. Deci lecţia mea ar fi aceasta: nu faceţi greşeli, pentru că ele sunt foarte dificil de corectat în viitor", a declarat Mugur Isărescu.

În opinia guvernatorulu BNR, acum este esenţial pentru România ca sectoare cheie cum ar fi energia şi transporturile să devină mai eficiente.


Etichete PremierVictor Pontaguvernforum dedicat economiilor din sud-estul EuropeiBNRMugur Isarescuenergietransporturi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live