Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (continuare) Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

2 August 2017
Vizualizari: 983
Comentează add

Provocările de securitate actuale la adresa României şi a ţărilor membre ale NATO au fost analizate la Bucureşti la Forumul Defence and Dialogue in Eastern Europe.

Forum de securitate la Bucureşti

radu-dobritoiu

   

Provocările de securitate actuale la adresa României şi a ţărilor membre ale NATO au fost analizate la Bucureşti la Forumul Defence and Dialogue in Eastern Europe, organizat de Organizaţia nonguvernamentală Euro Atlantic Diplomacy Society.

Ameninţările hibride, scutul antirachetă, campaniile de dezinformare din ultimii ani s-au numărat printre temele dezbătute în cadrul forumului desfăşurat sub egida alianţei. 

Relaţia dintre NATO şi UE a reprezentat ultima temă a dezbaterilor în cadrul forumului desfăşurat la Bucureşti sub egida alianţei.

Medicul Raed Arafat, secretar de stat în MAI, a prezentat principalele domenii de cooperare între cele două organizaţii, în vederea protecţiei populaţiei civile.

S-a insistat pe exemple de incidente în care militarii pot interveni în sprijinul cetăţenilor.

Alice Sabău Georgescu, director adjunct în MAE, a explicat de ce NATO şi UE sunt parteneri naturali:  "NATO şi UE împărtăşesc aceleaşi interese, aceleaşi îngrijorări, pentru că se confruntă cu aceleaşi ameninţări şi provocări. Majoritatea statelor din alianţă fac parte şi din UE. Este normal şi natural ca cele două organizaţii să lucreze împreună, cu atât mai mult cu cât situaţia de securitate are nevoie de un răspuns comun".

După cele două zile de dezbateri, forumul va continua cu o vizită de studii la Statul Major al Forţelor Terestre şi o simulare de proces decizional NATO, acţiuni dedicate tinerilor participanţi la eveniment.


Etichete forum de securitateDefence and Dialogue in Eastern EuropeEuro Atlantic Diplomacy SocietyAlice Sabău GeorgescuRaed Arafat

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live