Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

9 Septembrie 2016
Vizualizari: 4411
Comentează add

Statul Major al Forțelor Terestre analizează în prezent posibilele elicoptere ce ar putea fi utilizate de trupele de uscat. Au fost fost solicitate informații de la US Army.

Forţele Terestre urmează să fie dotate cu elicoptere pînă în 2026

radu-dobritoiu

 

Statul Major al Forțelor Terestre analizează în prezent posibilele elicoptere ce ar putea fi utilizate de trupele de uscat ale României.

În prezent această categorie de forțe nu a făcut solicitarea de achiziționare pentru aparate de zbor dar se dorește ca în viitor trupele de uscat să beneficieze de propriile capacități aeriene.

Dupa stabilirea tipului de elicopter util pentru trupele de uscat, conducerea forțelor terestre va stabili cerințele operaționale și nevoile pentru misiuni.

Generalul-maior Dumitru Scarlat, șeful Statului Major al Forțelor Terestre, într-o declarație acordată lui Radu Dobrițoiu:

General-maior Dumitru Scarlat: Noi ne dorim la forţele terestre să avem elicoptere. Şi în proiecţia noastră pentru Armata 2026 figurează această capabilitate. Însă nu am luat nicio decizie, acum suntem în stadiu de studiu.

În scopul documentării, a fost trimisă o solicitare de informare către Forțele Terestre ale Statelor Unite.

Integrarea unor aeronave în categoria de trupe terestre ar reprezenta și o schimbare a conceptelor militare, după modelul altor țări din NATO care au aparate de zbor în cadrul tuturor categoriilor de forțe.

Elicoptere trupe uscat Romania

Surse miitare, citate de Radu Dobritoiu, precizeaza ca va fi vorba de elicoptere de transport trupe, suport logistic, evacuare medicala (MEDEVAC) si nu de elicoptere de lupta sau de atac.


Etichete achizitie elicoptere Forte TerestreSMFT achizite elicoptereelicoptere pentru fortele terestregeneral Dumitru Scarlatsolicitare SMFT info elicoptere

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live