Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Marţi, 29 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Radiojurnal

23 Aprilie 2014
Vizualizari: 1507
Comentează add

Forţele Terestre Române şi-au intensficat, în ultimii ani, cooperarea cu forţele Alianţei Nord-Atlantice, a spus la RRA şeful Statului Major, generalul maior Nicolae Ciucă.

Forţele Terestre, "un rol esenţial" în integrarea în NATO Forţele Terestre, "un rol esenţial" în integrarea în NATO - Conține audio

radiojurnal

Foto: Arhivă.

Forţele Terestre Române, care reprezintă o parte importantă a armatei României, şi-au intensficat, în ultimii ani, cooperarea cu forţele Alianţei Nord-Atlantice, pentru misiunile comune pe care le desfăşoară, a declarat în această dimineaţă la Apelul Matinal, la postul nostru de radio, şeful Statului Major al Forţelor Terestre, generalul maior Nicolae Ciucă.

El a mai spus că această colaborare se va extinde pe mai multe planuri.

"Dorim ca toate structurile din Forţele Terestre să poată să fie interoperabile cu celelalte structuri NATO şi, de asemenea, să poată să fie compatibile cu toate celelalte categorii de forţe, comandamente şi departamente centrale din Armata României.

"Avem două mari unităţi de tip brigadă care sunt destinate NATO şi, de asemenea, participăm la tot ansamblul de activităţi specifice capacităţii de intervenţie rapidă a NATO", a spus generalul maior Nicolae Ciucă.

Sfântul Gheorghe, sărbătorit miercuri, este patronul spiritual al Forţelor terestre române.

În toate garnizoanele din ţară au loc ceremonii la care participă reprezentanţi din Ministerul Apărării, ai autorităţilor locale, cadre militare în rezervă şi veterani de război.

Audio: Interviul integral cu generalul maior Nicolae Ciucă realizat de Eugen Rusu.


Etichete Exclusiv RadioForţele Terestre RomânearmatăNATOSfântul Gheorghegarnizoaneveterani de războicadre militare în rezervăbrigadă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live