Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Joi, 30 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Gomboş

22 Mai 2022
Vizualizari: 235
Comentează add

Forțele ruse își continuă asaltul în estul Ucrainei, principala țintă a Moscovei după înfrângerea suferită în zona Kievului.

Forțele ruse își continuă asaltul în estul Ucrainei

catalin-gombos

Clădire administrativă din Harkov afectată de atacurile armatei ruse. Foto Serghey Kozlov

Realizator: Ciprian Sasu - Forțele ruse își continuă asaltul în estul Ucrainei, principala țintă a Moscovei după înfrângerea suferită în zona Kievului. Bombardamentele ruse continuă să vizeze însă și alte regiuni ale țării, iar astăzi au apărut detalii despre un atac brutal în regiunea Harkovului.

Reporter: Cătălin Gomboș - Peste 1.000 de locuințe și 11 centre educaționale, între care cinci școli, au fost avariate într-un bombardament asupra orașului Lozova, aflat în regiunea Harkovului, afirmă autoritățile locale, citate de CNN. Atacul cu rachete a avut loc vineri și a distrus complet și casa de cultură a localității. Regiunea Harkov a fost scena unei contraofensive de succes a ucrainenilor, care au reușit să-i împingă pe ruși dincolo de orașul cu același nume și să atingă granița ruso-ucraineană. Situația e diferită în estul Ucrainei, unde armata rusă continuă să preseze forțele ucrainene, atacând întregul front cu artilerie, aviație, rachete și tancuri, potrivit Reuters.

Cele mai intense lupte se dau în Lugansk, regiune care, alături de Doneţk, formează așa-numitul Donbas. Pe teritoriul ambelor regiuni ucrainene au fost formate în 2014, cu sprijinul Rusiei, republici separatiste pe care Moscova le-a recunoscut cu puțin timp înainte de a lansa invazia la scară largă de anul acesta. Luptele din Donbas s-au intensificat după ce Rusia a reușit să captureze Mariupolul, la capătul unui violent asediu de aproape trei luni, în urma căruia orașul-port a fost în mare parte distrus. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a admis într-o înregistrare publicată azi-noapte că situația în Donbas este extrem de dificilă. Cu toate acestea, Kievul nu are de gând să accepte o încetare a focului, potrivit unui consilier al lui Zelenski, care a spus că, în cazul în care Ucraina face concesii, după o pauză în lupte, Rusia va relua ofensiva la o scară și mai mare.


Etichete (ii)rusiaofensivaucraina

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live