Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Vineri, 18 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

11 Octombrie 2015
Vizualizari: 1009
Comentează add

Forţele regimului sirian câştigă teren în faţa rebelilor din provinciile Hama şi Latakia, datorită sprijinului aerian din ce în ce mai intens al Moscovei.

Forţele regimului sirian câştigă teren în faţa rebelilor

alexandru-beleavski-moscova

Foto: captură video.

Forţele regimului sirian câştigă teren în faţa rebelilor din provinciile Hama şi Latakia, datorită sprijinului aerian crucial al Moscovei, care şi-a intensificat raidurile în cea de-a 11-a zi a intervenţiei sale în conflictul din Siria.

Rusia a efectuat 64 de misiuni aeriene împotriva unor ţinte din Siria în ultimele 24 de ore, distrugând poziţii ale Statului Islamic, tabere de antrenament şi depozite de muniţii - potrivit informaţiilor publicate de Ministerul rus al Apărării.

În acest timp, preşedintele Vladimir Putin dă asigurări că Rusia nu vrea să se implice într-un război inter-religios în Siria.

Într-un interviu pentru televiziunea de stat Rossia, preşedintele Vladimir Putin a exclus încă o dată folosirea trupelor ruseşti într-o operaţiune terestră în Siria "indiferent ce se va întâmpla".

Durata operaţiunii aeriene ruse va fi limitată de cea a operaţiunii ofensive a armatei siriene - a spus liderul de la Kremlin, subliniind că Moscova nu-şi poate asuma şi nu şi-a asumat niciodată obligaţii suplimentare.

De asemenea - a spus Putin - Rusia nu are intenţia să se amestece în conflictele interconfesionale din Siria.

Acţiunile aeriene şi terestre din Siria - a spus Putin - sunt pregătite inclusiv pe baza schimbului de informaţii, realizat în cadrul Centrului Informaţional Militar de la Bagdad, înfiinţat de Rusia, Siria, Irak şi Iran.

Preşedintele Putin a declarat că Moscova şi-a informat din timp partenerii străini, inclusiv Statele Unite, în legătură cu pregătirea operaţiunii din Siria, inclusiv despre mandatul primit în acest sens din partea Damascului.

Vladimir Putin a mai declarat că speră în continuare ca membrii coaliţiei anti-ISIS, condusă de Statele Unite, să se alăture Rusiei, pentru ca, acţionând în baza mandatului amintit, să-şi legalizeze propriile acţiuni în Siria, ce nu au aprobarea Guvernului sirian. 


Etichete SiriaRusiaStatul Islamicbombardamenterebeliofensivă militară terestră a armatei siriene

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live