Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Miercuri, 18 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian, Madrid

6 Octombrie 2017
Vizualizari: 669
Comentează add

La Barcelona, liderul secesionist Carles Puigdemont a fost atenţionat de colegii de partid că o declaraţie unilaterală de independenţă nu mai este urgentă şi prioritară

Forţele politice secesioniste din Catalonia fac un pas înapoi

annamaria-damian-madrid

   

Executivul de la Madrid solicită din nou liderilor catalani să renunţe la declaraţia de independenţă şi cere scuze pentru violenţele din ziua referendumului pentru independenţă de duminică, declarat ilegal de Curtea Constituţională a Spaniei.

Corespondenta RRA în Spania, Annamaria Damian, transmite că purtătorul de cuvânt al guvernului, Inigo Mendez de Vigo, a cerut astăzi ca liderii catalani să evite paşii ireversibili şi a spus că în Parlamentul regional ar putea să înceapă rezolvarea conflictului catalan, prin dialog între forţele politice regionale care îi reprezintă pe cetăţenii din Catalonia.

Executivul spaniol a reiterat scuzele pronunţate de prefectul de la Barcelona pentru violenţele din ziua referendumului. De la Barcelona, liderul Carles Puigdemont a fost atenţionat de colegii de partid şi de guvern că o declaraţie unilaterală de independenţă nu mai este urgentă şi prioritară ar fi acum medierea cu Madridul.

Puigdemont a solicitat să compară în faţa Parlamentului regional, marţea viitoare, cu scopul de a face o expunere privind situaţia politică din Catalonia. Pe de altă parte, Ministerul de Interne de la Madrid menţine dipozitivul special de securitate în Catalonia până în 18 octombrie.


Etichete Barcelonadeclaraţia de independenţăCataloniaMadridCurtea Constituţională a SpanieiParlamentul regional

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live