Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Sâmbătă, 19 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Cealera, Constanța

21 Iulie 2020
Vizualizari: 140
Comentează add

Forțele Navale Române participă la exercițiul multinațional Sea Breeze 20

sorin-cealera-constanta

 Foto: Fortele Navale Romane

Forțele Navale Române participă cu corveta "Contraamiral Eustațiu Sebastian" și fregata "Regina Maria" la exercițiul multinațional "Sea Breeze 20", care se desfășoară până pe 27 iulie, în apele teritoriale ale Ucrainei, în apele internaționale ale Mării Negre și  în portul Odessa.

Reporter: Sorin Cealera - Corveta "Contraamiral Eustațiu Sebastian", cu un echipaj alcătuit din 79 de militari, a plecat duminică din portul militar Mangalia, pentru a se alătura celorlalte nave militare participante la exercițiul multinațional "Sea Breeze 20", care reunește aproximativ 2.000 de militari din Bulgaria, Georgia, Norvegia, România, Spania, SUA, Turcia și Ucraina.
 
Participarea constantă a Forțelor Navale Române la acest exercițiu anual din 2013 până în prezent se înscrie în sfera eforturilor depuse de țara noastră pentru consolidarea posturii de descurajare și de apărare a NATO în regiunea Mării Negre, prin asigurarea unei prezențe militare adaptate atât în spațiul maritim, cât și în cel aerian și terestru. Prezența românească în bazinul Mării Negre a fost una consistentă în acest an. Trei nave militare au participat, săptămânile trecute, la exercițiul multinațională "Breeze 20", organizat de partenerii bulgari în raioanele vestice ale Mării Negre. Nava purtătoare de rachete "Zborul" s-a alăturat fregatei "Regina Maria" și dragorului maritim "Locotenent Lupu Dinescu", nave care sunt integrate în grupările permanente ale NATO pentru o perioadă de trei săptămâni.
 
Exerciţiul cuprinde scenarii complexe de luptă împotriva amenințărilor de suprafață și aeriene, trageri de luptă cu sisteme de artilerie de la bordul navelor, manevre și evoluții navale, căutare și salvare de vieți omenești pe mare, manevre de reaprovizionare pe mare și de remorcaj, precum și exerciții de comunicații pentru consolidarea deprinderilor militarilor aliați și parteneri în utilizarea procedurilor standard NATO de acțiune pe mare.
 
Nava purtătoare de rachete "Zborul" are un echipaj alcătuit din 55 de militari. La bordul său este ambarcată și o echipă de evaluatori de la centrul de instruire, simulare și evaluare a forțelor navale, care va monitoriza cele trei nave militare și echipaje românești în vederea certificării acestora pentru a fi integrate în pachetul de forțe puse la dispoziția NATO de România în anul 2021.
 
(PH)

Etichete exercitiu militarMarea NeagraForțele Navale RomâneSea Breeze 20(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live