Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DINCOLO DE ZIDURI Marţi, 16 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

15 Martie 2018
Vizualizari: 1728
Comentează add

"Anticipez mai multe forţe aeriene care se vor roti în viitor în România" - a declarat pentru RRA comandantul Forţelor Aeriene ale SUA din Europa şi Africa, generalul Tod Wolters.

Forţele Aeriene ale SUA îşi vor intensifica misiunile în România

radu-dobritoiu

Forţele Aeriene ale Statelor Unite continuă să urmărească cu atenţie acţiunile Rusiei în nordul şi Estul Europei, inclusiv prin intensificarea misiunilor în spaţiul aerian al Ţărilor Baltice. Sunt implicate atât avioane multirol cât şi aeronave de cercetare şi recunoaştere. În conferinţa de presă susţinută astăzi, comandantul Forţelor Aeriene ale Statelor Unite din Europa şi Africa, generalul Todd Wolters, a declarat că acţiunile Forţelor Aeriene ale Rusiei nu s-au intensificat foarte mult dar şi nu s-au redus ca număr. Aviaţia militară americană împreună cu poliţiile aeriene din ţările NATO au suprevegheat toate aceste activităţi care în proporţie de 95% au fost obişnuite.  

L-am întrebat pe generalul Tod Wolters dacă, în viitor, se doreşte o prezenţă permanentă, rotaţională, a Forţelor Aeriene ale Statelor Unite pe teritoriul României, la Baza Mihail Kogălniceanu.

General Tod Wolters:

"Relaţia noastră cu comandantul Forţelor Aeriene Române este foarte puternică. L-am felicitat pe noul comandant [Generalul de flotilă aeriană Viorel Pană - n. R.D.] pentru numirea în funcţie.

Puteţi anticipa o prezenţă rotaţională. Forţele Aeriene ale Statelor Unite vor continua să îşi intensifice prezenţa în România, aşa cum s-a întâmplat în ultimii ani. Şi, aşa cum aţi amintit, aveţi o bază aeriană foarte bună la Mihail Kogălniceanu amplasată în partea de est a României. Anticipez mai multe forţe aeriene care se vor roti în viitor în România. Suntem foarte bucuroşi să colaborăm cu Forţele Aerine ale României şi suntem impresionaţi de progresele realizate prin achiziţionarea de aeronave F 16. Vom continua cooperarea bună atât cu forţele aeriene cât şi cu cele terestre pentru o bună utilizare a sistemelor de rachete Patriot".


Generalul Todd Wolters are, în calitate de comandant, responsabilitatea activităţilor Forţelor Aeriene ale Statelor Unite din 104 ţări din Europa, Africa, Asia, Orientul Mijlociu dar şi din zonele oceanelor Atlantic, Indian şi Arctic.


Etichete Exclusiv Radiogeneral Tod Woltersforte aeriene SUA in RomaniaMihail Kogalniceanu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live