Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Luni, 21 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Emil Groza, corespondent RRA în Ungaria

20 Martie 2019
Vizualizari: 201
Comentează add

Formaţiunea Fidesz din Ungaria va părăsi Partidul Popular European, în cazul în care se va lua o decizie privind suspendarea acesteia din familia politică europeană.

Formaţiunea Fidesz din Ungaria ar putea părăsi Partidul Popular European

emil-groza-corespondent-rra-in-ungaria

Viktor Orban.

Formaţiunea Fidesz din Ungaria va părăsi Partidul Popular European, în cazul în care se va lua o decizie privind suspendarea acesteia din familia politică europeană.

Anunţul a fost făcut de şeful de cabinet al premierului Viktor Orban, în contextul în care partidele din cadrul PPE sunt chemate să voteze astăzi suspendarea temporară sau excluderea Fidesz din acest grup politic.

Ministrul care conduce oficiul premierului ungar, Gergely Gulyas, a afirmat astăzi că formaţiunea Fidesz din Ungaria va putea rămâne în Partidul Popular European doar dacă nu se va lua o decizie nici în privinţa excluderii, dar nici a suspendării din familia politică europeană.

Aflat la Bruxelles, Gergely Gulyas a declarat agenţiei ungare de presă MTI că Fidesz nu poate lua cunoştinţă de o decizie privind suspendarea, iar în cazul luării unei astfel de hotărâri va părăsi imediat PPE.

Acesta a adăugat că, în cazul în care ar fi înfiinţată o comisie care să verifice temeinicia unei eventuale excluderi, partidul Fidesz nu va participa la munca din organismele PPE, până la finalizarea activităţii unei astfel de comisii.

Este vorba despre demnitatea Fidesz şi a unei ţări, a spus Gergely Gulyas, care a adăugat că în ultimele săptămâni formaţiunea sa a făcut totul în interesul unui compromis şi a îndeplinit condiţiile puse de candidatul PPE pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, Manfred Weber.

Politicianul ungar a amintit că excluderea Fidesz a fost iniţiată de 13 formaţiuni, care deţin împreună 34 de mandate în grupul PPE, cu 217 membri./schelaru

 

Etichete FideszUngariaPartidul Popular European

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live