Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Joi, 13 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Bordeiaşu

1 Februarie 2015
Vizualizari: 1416
Comentează add

Grupurile parlamentare ale PNL din Senat şi Camera Deputaţilor şi-au stabilit priorităţile legislative pentru sesiunea parlamentară care începe mâine.

Formarea unei noi majorităţi, "prioritate pentru PNL"

alina-bordeiasu

Reuniune a Consiliului Național al PNL. Foto: Mugur Mihăiţă.

În sesiunea parlamentară de primăvară PNL va încerca să construiască o altă majoritate atât la Senat, cât şi la Camera Deputaţilor care să ducă la căderea actualului guvern. 

Senatorul liberal Dumitru Oprea a anunţat că la Senat acest obiectiv este aproape atins şi, fără a da detalii, spunea că se va vedea exact în zilele următoare. 
 
Printre priorităţile legislative ale noului PNL, deputatul Tinel Gheorghe, menţiona adoptarea Codului electoral, a votului prin corespondenţă şi a legii insolvenţei. 
 
Tinel Gheorghe vorbea şi de alte priorităţi de pe agenda liberalilor.  
 
"Unu: simplificarea procedurilor de ridicare a imunităţii parlamentare la solicitarea instituţiilor abilitate. În al doilea rând, vom cere PSD să aducem cu prioritate  Ordonanţa 55  şi să punem în acord textul ordonanţei cu decizia CCR vizavi de migraţie.
 
"Şi noi ne menţinem punctul de vedere că cei care au plecat să îşi piardă mandatele, atât consilierii locali judeţeni, cat şi primarii. În al treilea rând vorbim de eliminarea accizei la combustibili şi a taxei pe stâlp, pentru că sunt iniţiative ale noastre de care electoratul are mare nevoie în momentul de faţă", afirmă Tinel Gheorghe. 
 
PNL pregăteşte şi o moţiune de cenzură după 28 februarie împotriva Guvernului Ponta, anunţau parlamentarii liberali. 
 
Liderul deputaţilor PNL, Ludovic Orban, anunţa că din această sesiune PNL şi PDL vor funcţiona în ambele camere ale parlamentului ca un singur grup, iar mâine vor fi aleşi şi liderii de la Senat şi Camera Deputaţilor

Etichete PNLParlamentSenatCamera DeputaţilorDumitru OpreaTinel GheorgheLudovic Orbanmajoritate

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live