Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINAL - continuare Marţi, 22 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Bogdan Predescu

22 Mai 2018
Vizualizari: 2471
Comentează add

Constructorul american de automobile Ford a anunțat astăzi că va începe producția unui al doilea model la fabrica din Craiova, în urma unei investiții de 200 de milioane euro.

Ford va produce un nou model la Craiova

bogdan-predescu

  Foto: Comunicat presa Ford

Investiția totală pe care americanii de la Ford au adus-o în operațiunile de producție din România ajunge la aproape 1.5 miliarde de euro din 2008 încoace, cu tot cu cele 200 de milioane de euro anunțate astăzi. În plus, Uzina de Asamblare a Vehiculelor a trecut recent prin îmbunătățiri tehnice semnificative, cu mai mult de 550 de roboți instalați pentru a spori eficiența și calitatea în secțiile de Vopsitorie, Montaj General și Caroserie.

 
 
Pentru a sprijini producția unui nou vehicul la Craiova, Ford România va angaja aproximativ 1.500 de operatori de bază și calificați pentru al treilea schimb. Forța de muncă de la uzina de clasă mondială de la Craiova va ajunge la aproximativ 5.900 de angajați. 
Momentan numele și segmentul modelului care va completa astfel producția de la Craiova nu sunt cunoscute, așa că putem doar să vă reamintim că în prezent în România se produce actualul SUV de clasă mică Ford EcoSport și motorul de 1 litru EcoBoost. 
Investiția făcută de americani în viitorul uzinei de la Craiova reprezintă și un semn al încrederii pe care Ford o are în angajamentele asumate de Guvernul României de a oferi îmbunătățiri cheie la nivelul infrastructurii și ameliorări ale structurii logistice, acestea fiind imperios necesare pentru menținerea competitivității globale a operațiunilor de producție. Evident că orice întârziere ar restricționa semnificativ eforturile pe care Ford și furnizorii săi le fac pentru a transporta volumul din ce în ce mai ridicat de vehicule și subansamble.
 

Etichete Mașina LuniiFordfabrica Craiovalocuri de muncamodel nouSUVEcoSport

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live