Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Duminică, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ciprian Sasu

1 Noiembrie 2014
Vizualizari: 14226
Comentează add

Arhiva de aur a Radiodifuziunii Române a fost în întregime digitalizată, a anunţat astăzi preşedintele director general al SRR, Ovidiu Miculescu.

Fonoteca de aur a SRR, "în întregime digitalizată"

ciprian-sasu

Președintele Director General al Societății Române de Radiodifuziune, Ovidiu Miculescu. Foto: Alexandru Dolea.

Arhiva  de aur a Radiodifuziunii Române a fost în întregime digitalizată, a anunţat astăzi preşedintele director general al SRR, Ovidiu Miculescu. 

Declaraţia a fost făcută la Radio România Actualităţi, în ziua în care Radioul Public împlineşte 86 de ani de exustenţă. 
 
O zi festivă pentru Radio, în care mesajele de felicitare au venit atât din ţară cât şi din străinătate. 
 
La 1 noiembrie 2009 începea un amplu proces de trecere a arhivei radio din formatul pe benzi magnetice în format digital. 
 
Acum, la cinci ani de atunci, procesul s-a încheiat.   
 
"Vreau să îi anunţ pe ascultătorii noştri că în acest moment întreaga Arhivă de Aur a Radioului Public este digitalizată. Este un lucru important, s-a muncit foarte mult, este o acţiune...  : Un tezaur.  Absolut; pe care în momentul acesta l-am securizat şi generaţiile următoare vor avea acces la el", a mai spus preşedintele director general al SRR, Ovidiu Miculescu. 
 
Timp de 86 de ani s-au auzit pe frecvenţele Rdaio România cele mai reprezentative voci pentru cultura şi civilizaţia românesşti. 
 
Aşa au putut fi ascultaţi între alţii Mircea Eliade, Tudor Arhgezi, Nichita Stănescu, Regele Mihai, Constantin Noica sau Nicolae Iorga. Radio Vacanţa, Ora veselă, Ora copiilor sunt doar câteva dintre emsiunile cu care postul public de radio şi-a încântat de-a lungul timpului ascultătorii. 
 
Acum, la 86 de ani de la înfiinţare, mesajele de felicitare vin atât din ţară cât şi din străinătate.  
 
"Urez Radio România să îşi continue drumul pe care merge acum. Sunteţi un serviciu public de prestigiu, creator de evenimente precum Târgul de Carte Gaudeamus sau Festivalul Internaţional al Orchestrelor Radio, unice în peisajul media european", spune Sergio Valzania, director adjunct al Radio RAI Italia.   
 

Etichete Radio România 86zi specialăposturiemisieconcertPreşedintele Director General al SRROvidiu MiculescuSergio Valzania,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live