Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Vineri, 05 Martie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

Gabriela Tătărău

28 Septembrie 2015
Vizualizari: 398
Comentează add

Comisarul European pentru Politică regională, Corina Creţu spune că pentru gestionarea crizei migranţilor se pot utiliza fondurile structurale.

Fondurile structurale pot fi folosite pentru gestionarea crizei migranţilor Fondurile structurale pot fi folosite pentru gestionarea crizei migranţilor - Conține audio

gabriela-tatarau

Statele Uniunii Europene pot folosi pentru gestionarea crizei migranţilor şi fondurile structurale, spune Comisarul European pentru Politică regională, Corina Creţu.

Ea a precizat că Fondul European de Dezvoltare Regională joacă un rol important în această privinţă.

Comisarul European pentru Politica Regională, Corina Creţu a subliniat faptul că statele membre au la dispoziţie, în cadrul noilor programe pentru perioada 2014 – 2020, un buget consistent cu ajutorul căruia pot să finanţeze o gamă largă de proiecte menite să susţină integrarea eficientă a migranţilor legali şi a refugiaţilor.

Audio: Agenda europeana. Euranet Plus.

Din aceste sume se pot face investiţii în domenii precum: integrarea socială, sănătatea, educaţia, infrastructura necesară pentru îngrijirea copiilor, precum si revitalizarea zonelor urbane defavorizate.

Acest gen de măsuri ar putea fi cuprinse într-un program integrat de dezvoltare urbană. Corina Creţu a mai arătat că oficialii europeni analizează cum ar putea contribui cu ajutorul Fondurilor Structurale la integrarea socială a migranţilor legali şi a refugiaţilor.

Cu o alocare de 20 de miliarde de euro pentru toate statele membre în perioada de programare 2014 – 2020, Fondul European de Dezvoltare Regională joacă un rol important în această privinţă, i-a declarat Corina Creţu colegului nostru Florin Orban de la Radio România Internaţional, pentru Euranet Plus.

Potrivit Corinei Creţu, rămâne la latitudinea statele membre să identifice exact care sunt tipurile de investiţii de care au mai multă nevoie în contextul actual şi pe care le pot realiza prin intermediul Fondurilor Structurale.

Uniunea Europeană a făcut săptămâna trecută un "prim pas" spre rezolvarea acestei situaţii prin acordul de repartizare a 120.000 de refugiaţi.

Partea ce revine României este acum de 4185 de persoane. În plus, liderii europeni au convenit acordarea unui miliard de euro pentru ajutarea milioanelor de refugiaţi care se află în ţările vecine din Orientul Mijlociu.

România va contribui, în următorii trei ani, cu 300.000 de euro la Programul alimentar mondial.


 


Etichete Euranet PlusUniunea EuropeanaComisia EuropeanaBruxellesStatele Uniunii Europenefondurile structuraleComisarul European pentru Politică regionalăCorina CreţuFondul European de Dezvoltare Regională

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live