Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 18 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cerasela Rădulescu, Bruxelles

4 Mai 2015
Vizualizari: 1052
Comentează add

Comisia Europeană a adoptat astăzi o nouă versiune pentru finalizarea programelor de politică regională din perioada 2007-2013, care permite absorbţia banilor europeni şi în 2015.

Fondurile europene aferente perioadei 2007-2013, accesibile şi în acest an

cerasela-radulescu-bruxelles

Comisarul european pentru Politică Regională, Corina Creţu. Foto: Arhiva personală.

Comisia Europeană a adoptat astăzi o nouă versiune pentru finalizarea programelor de politică regională din perioada 2007-2013.

Este vorba de posibilitatea continuării absorbţiei fondurilor printr-un grup de lucru special, înfiinţat de comisarul pentru politica regională, Corina Creţu, pentru opt state membre, printre care şi România.

Acestea au nevoie de utilizarea la maximum a fondurilor încă dipsonibile.

Comisarul Corina Creţu explică noile reguli adoptate de către Comisie, cu scopul de a ajuta ţările cu absorbţie redusă, prin intermediul grupului de lucru pe care l-a iniţiat imediat ce a devenit comisar pentru politică regională.

Acest grup are în vedere opt state membre cu care comisarul european a colaborat îndeaproape în acest sens şi anume Bulgaria, Croaţia, Cehia, Italia, România, Slovacia, Slovenia şi Ungaria, pentru a le sprijini în utilizarea la maxim a fondurilor europene încă disponibile, aferente perioadei 2007-2013.

Reglementările cer ca aceste fonduri să fie cheltuite în cadrul unor proiecte până la sfârşitul acestui an.

Orientările adoptate astăzi de către Comisia Europeană explică în detaliu paşii de urmat de către statele membre şi Comisie pentru finalizarea programelor de politică de coeziune din perioda 2007-2013.

În primul rând, Comisia a adăugat astăzi o componentă de 10% flexibilitate, care permite cheltuieli cu 10% mai mari într-un program pentru anumită prioritate.

Dacă ele sunt compensate, cu reducerea echivalentă a celor pentru o altă prioritate din cadrul aceluiaşi program.

În acelaşi timp, precizează comisarul european Corina Creţu, au fost adoptate astăzi proceduri simplificate, care pot eşalona proiecte din perioada 2007-2013, în cea imediat următoare, 2014-2020. 


Etichete Comisarul european Corina Creţufonduri europeneRomâniaabsorbţiepolitică de coeziune

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live