Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: La minut (CONTINUARE) Vineri, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

7 August 2019
Vizualizari: 314
Comentează add

Viceprim-ministrul Graţiela Gavrilescu a declarat că în proiectul de rectificare a bugetului nu au fost tăiate fondurile prevăzute pentru proiectele cu finanţare europeană.

Fondurile prevăzute pentru proiectele cu finanţare europeană

florin-lepadatu

 Foto arhivă

Viceprim-ministrul şi ministrul mediului, Graţiela Gavrilescu a declarat că în proiectul de rectificare a bugetului nu au fost tăiate fondurile prevăzute pentru proiectele cu finanţare europenă.

Acestea pot fi realocate după semnarea contractelor de finanţare.

Ea a anunţat marţi la Satu Mare că ministerul suplimentează programul Rabla cu 20 de mii de prime.

Sergiu Podină transmite: "Prima vizită a vicepremierului Graţiela Gavrilescu în judeţul Satu Mare a avut ca scop identificarea problemelor pe care le întâmpină administraţiile locale şi care ţin de ministerul de resort pe care îl conduce, mai exact cel al mediului.

Închiderea depozitului de deşeuri din municipiul Satu Mare, procedură începută în anul 2009 şi care s-a blocat la 37%, reprezintă una dintre ele.

Acest caz nu este unic în România, cu toate că proiecte de acest gen au fost finanţate la vremea respectivă cu 75% din bugetul administraţiei fondului pentru mediu.

Graţiela Gavrilescu: "De ce o societate care a câştigat acest contract, care mai este şi în insolvenţă a avut curajul şi tupeul să meargă la Curtea Europeană de Justiţie şi să atace întregul judeţ într-un proces în care să plătească toţi cei care trăiesc în această comunitate.

Am discutat astăzi care sunt variantele astfel încât acest depozit să fie închis, pentru că în cazul în care nu va fi închis cu certitudine în perioada următoare s-ar putea să vedem bulina neagră şi asupra judeţului Satu Mare."

Problema va fi mult mai profundă analizată în viitorul apropiat, când o echipa Consiliului Judeţean Satu Mare se va deplasa la Ministerului Mediului pentru ca alături de specialişti se găsească o soluţie.

O altă nedumerire, a edililor de această dată, se referă la modul în care trebuie puse în aplicare Ordonanţa 74 privind colectarea selectivă.

Graţiela Gavrilescu: "Vom lansa cel târziu undeva la 20 septembrie programul de finanţare pentru instalaţiile de reciclare, tot bani de la Administraţia fondului pentru mediu.

Asta înseamnă noi locuri de muncă, înseamnă o industrie de reciclare mult mai puternică în România."


Etichete CEUE

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live