Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Joi, 11 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

5 August 2022
Vizualizari: 179
Comentează add

3.000 de medici de familie vor avea posibilitatea de a-şi dota cabinetele cu aparatură de specialitate, cu ajutorul fondurilor prevăzute în PNRR.

Fonduri prevăzute în PNRR pentru medicii de familie

florin-lepadatu

   Foto: Arhivă RRA

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  - Medicii de familie au la dispoziție peste 180 de milioane de euro pentru investiții în cabinete prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență.

Potrivit ministrului sănătății, Alexandru Rafila, 3.000 de medici de familie și asocieri de cabinete de medicină primară vor putea astfel să facă renovări și să se doteze cu echipamente și mobilier.


Reporter: Diana Surdu - ”Ministrul sănătății, Alexandru Rafila, a afirmat că finanţarea va fi acordată cu prioritate pentru zone defavorizate din mediul rural și din orașe mici. El a mai spus că dotarea cabinetelor doctorilor de familie este esențială pentru ca aceștia să devină furnizori de servicii cât mai complexe, de care oamenii au nevoie în sistemul ambulatoriu. În ce privește vaccinarea și în alte locuri decât cabinetele doctorilor de familie, ministrul Alexandru Rafila a declarat că din toamnă în cazul în care va exista interes se vor putea deschide centre de vaccinare anti-COVID-19 și în unități medicale.


Alexandru Rafila: ”Sunt convins că în această toamnă, mai ales dacă va veni vaccinul cu noua formulă şi va exista interes pentru vaccinare, noi ne organizăm ca să putem să facem vaccinare și în alte instituții medicale, cu excepția medicilor de familie. O să promovăm acte normative în acest sens, încât toate unitățile medicale să poată să organizeze centre de vaccinare și împotriva COVID, ca să nu existe limitarea accesului oamenilor la vaccinare şi să trebuiască să meargă la 50 de km să se vaccineze, să se poată vaccina mult mai aproape de domiciliu.”

Ministrul Rafila a anunțat că Ministerul Sănătății va găzdui mâine un grup de lucru privind reforma asistenței medicale primare, cu reprezentanții asociațiilor profesionale ale doctorilor de familie, ai ministerului de resort, ai Casei de Asigurări și ai organizațiilor de pacienți. Demnitarul a spus că această specialitate trebuie să devină atractivă pentru tinerii medici, inclusiv prin dotarea cabinetelor și pentru îndeplinirea unui pachet de servicii medicale preventive.”


Etichete medicspitalbolnavi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live