Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DOCUMENTARELE RRA Joi, 21 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

George Nuţă

12 Iulie 2016
Vizualizari: 391
Comentează add

Amenajarea litoralului românesc pentru a răspunde cerinţelor unui turism modern va continua în perioada următoare printr-un proiect lansat spre finanţare cu bani de la UE.

Fonduri pentru reabilitarea plajelor româneşti Fonduri pentru reabilitarea plajelor româneşti - Conține audio

george-nuta

Amenajarea litoralului românesc pentru a răspunde cerinţelor unui turism modern va continua în perioada următoare printr-un proiect lansat spre finanţare cu bani de la Uniunea Europeană.

Doamna Marieta Iorga, de la Administraţia Naţională Apele Române filiala Dobrogea-Litoral, este invitată să ne prezinte principalele obiective ale noii investiţii.

AUDIO: Europa verde. Euranet Plus.

Marieta Iorga: Succesul înregistrat la promovarea proiectelor cu finanţare în faza 1 de maximă urgenţă în exerciţiul financiar 2007-2014 conduce la promovarea implicită şi a proiectelor cu finanţare în faza 2 pe exerciţiul financiar 2014 – 2020, astfel încât să se creeze o linie unică stabilă şi de maximă eficienţă pentru apărarea împotriva eroziunii costiere a litoralului românesc.

Reporter: În ce zone se vor efectua lucrări?

Marieta Iorga: În cel de-al doilea proiect vor intra zonele 2 Mai, Mangalia, Saturn, Balta Mangalia, Venus, Aurora, Jupiter, Neptun, Olimp, Costineşti, Eforie, Agigea, Zona Tomis, zona Mamaia şi avem această zonă de nord cu stăvilarele Edighiol şi Periboina.

Reporter: La ce valoare se ridică aceste investiţii?

Marieta Iorga: În urma finalizării studiului de fezabilitate pentru reducerea eroziunii costiere în faza 2 a reieşit că valoarea estimată a acestei investiţii, care este mult mai mare decât prima - vorbim de 11 loturi de plajă - este de peste 102 milioane de euro, din surse europene, cu contribuţia statului român.


Etichete uecomisia europeanaeuropa verdeFonduri pentru reabilitarea plajelor româneşti

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live