Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Sâmbătă, 31 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ioana Dogaru

14 Noiembrie 2012
Vizualizari: 1226
Comentează add

Preşedintele CE, José Manuel Barroso cere liderilor statelor europene să ajungă la un "compromis echitabil" asupra modului în care trebuie construit bugetul UE.

Fonduri pentru agricultură şi coeziune, negociate de liderii UE

ioana-dogaru

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso. Foto: Reuters.

Liderii europeni sunt din ce în ce mai preocupaţi de negocierea şi adoptarea viitorului buget al uniunii pe perioada 2014 - 2020.

Subiectul va fi cap de afiş la reuniunea la nivel înalt de săptămâna viitoare, iar preşedintele comisiei, José Manuel Barroso, i-a chemat miercuri pe şefii de state şi guverne şi le-a cerut să-şi depăşească şi ultimele divergenţe pentru a ajunge la un "compromis echitabil" asupra modului în care trebuie construit bugetul.

"Fac apel încă o dată la liderii europeni să depăşească ultimele divergenţe şi să ajungem la un consens la summitul special de săptămâna viitoare, apoi, împreună şi cu Parlamentul European, până la sfârşitul anului. Cred că este important pentru Europa şi este important ca Europa să îşi arate angajamentul în favoarea coeziunii, a investiţiilor şi pentru creştere economică de care să beneficieze toţi cetăţenii săi", a declarat José Manuel Barroso, într-o declaraţie consemnată de corespondentul nostru la Bruxelles, Luminiţa Apostol. 

State mari contributoare la bugetul uniunii precum Germania sau Marea Britanie vor reduceri mai mari la buget, astfel încât banii euopeni să fie cheltuiţi mai eficient.

Al doilea grup este cel al "Prietenilor Coeziunii" - din care fac parte statele beneficiare de fonduri europene, între care şi România - şi care susţin alocări bugetare substanţiale pentru agricultură şi politica de coeziune.

România doreşte suplimentarea fondurilor pentru Politica Agricolă Comună

România doreşte suplimentarea fondurilor europene pentru Politica Agricolă Comună şi de Coeziune - a declarat marţi, la Bruxelles, premierul Victor Ponta.

El a participat la reuniunea omologilor săi din statele membre ale Grupului "Prietenii Coeziunii", cu tema Bugetul comunitar pentru perioada 2014-2020, informează redactorul RRA, Mirela Băzăvan.

Victor Ponta a precizat că România se angajează să-şi îmbunătăţească, în paralel, capacitatea administrativă pentru a nu pierde din nou banii alocaţi.

El intenţionează să se întâlnească miercuri cu preşedintele Traian Băsescu pentru a-i prezenta stadiul negocierilor privind alocările pentru România în următorul exerciţiu financiar al Uniunii Europene.

În plus, premierul Victor Ponta a spus că îi va solicita şefului statului mandat pentru a participa la reuniunea Consiliului European de la sfârşiul acestei luni.


Etichete bugetUElideriVictor PontaBruxellesJose Manuel Barroso

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live