Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Miercuri, 20 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

George Nuţă

13 Iunie 2016
Vizualizari: 461
Comentează add

Peştele este în principal exploatat şi aducător de bani. Însă exploatarea intensivă a creat probleme majore, multe specii fiind în pericol.

Fonduri pentru acvacultura de alge Fonduri pentru acvacultura de alge - Conține audio

george-nuta

Mediul marin reprezintă un depozit uriaş de hrană.

Peştele este în principal exploatat şi aducător de bani. Însă exploatarea intensivă a creat probleme majore, multe specii fiind în pericol.

Am invitat-o pe doamna europarlamentar Norica Nicolai, raportor al Comisiei Europene, să ne spună care este politica europeană de exploatare durabilă a mediului marin, nu numai în ceea ce priveşte peştele.

Norica Nicolai: Marea va deveni foarte importantă pentru că există deja tehnologii care prelucrează capacitatea mării de a produce hrană, nu numai peşte. Algele sunt într-o continuă ascensiune în structura alimentară a foarte multor ţări şi s-a convenit că nu se mai poate face doar la nivel artizanal acest lucru, cum face de pildă Japonia, care are inclusiv o zonă de acvacultură de alge, ci trebuie să folosim resursa mării, mai ales că atunci când participăm în organizaţiile internaţionale, noi participăm ca Uniune Europeană, politica de pescuit fiind exclusiv de domeniul Bruxelles-ului şi asta ar afecta foarte tare statele mici care nu au resurse economice deosebite, în special statele africane care sunt mari furnizori prin acordurile bilaterale de sursă de peşte.

Reporter: Fără îndoială, statele mici furnizoare de resurse piscicole beneficiază de susţinere financiară de la Uniunea Europeană.

Norica Nicolai: Sigur, în schimbul unor avantaje pe care Uniunea Europeană le dă, bani pe care îi utilizează în susţinerea industriei pescăreşti mici.


Etichete Fonduri pentru acvacultura de algeeuropa verdeuecomisia europeanapestenorica nicolai

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live