Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 26 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ioan Suciu

4 Decembrie 2013
Vizualizari: 1973
Comentează add

Primarul Aradului spune că deşi ministerul muncii a primit banii de la buget pentru alocaţiile persoanelor cu handicap, aceste finanţe nu au ajuns la primăria Aradului.

"Fonduri insuficiente" pentru alocaţiile persoanelor cu handicap

ioan-suciu

Foto: Arhivă.

Edilul Aradului susţine că are nevoie de peste 2,6 milioane de lei pentru plata indemnizaţiilor pentru persoanele cu handicap şi însoţitorii lor, restante de trei luni.

În jur de 1.000 de persoane sunt în listele beneficiarilor. O parte dintre ele au pichetat prefectura şi şi-au cerut drepturile.

Purtătorul de cuvânt al Instituţiei, Lucian Cozma, spune că banii alocaţi de la bugetul naţional sunt insuficienţi.

"Legea spune că aceste drepturi se finanţează atât din bugetul naţional, cât şi din bugetul local. Pentru anul 2013, de la bugetul naţional, a fost alocată o sumă care acoperă 72% din necesar, o sumă similară cu cele care au fost alocate anii trecuţi, şi până la 100%, trebuie asiguraţi de administraţiile locale", spune Lucian Cozma.

Primarul Gheorghe Falcă acuză, în schimb, guvernul şi parlamentarii USL din judeţ, că nu şi-ar fi respectat promisiunile.

"Noi am făcut demersuri către Guvernul Ponta, am făcut demersuri la Ministerul de Finanţe, apoi am avut promisiunea consilierilor locali USL şi a parlamentarilor USL, pentru că în urmă cu două săptămâni, s-a realizat o rectificare de buget.

"Ministerul Muncii a primit banii pentru persoanele cu handicap şi spre Arad, aceşti bani nu au venit", spune Gheorghe Falcă.

Dacă situaţia nu se va schimba în bine, mai spune Gheorghe Falcă, va fi convocată o şedinţă extraordinară, în care se va propune alocarea banilor din fondul de rezervă.

Alocările din acest fond se fac numai în situaţii de excepţie, în caz de calamităţi sau alte situaţii extreme.


Etichete Ştiri VestAradprimarhandicapalocaţiiLucian CozmaGheorghe Falcă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live