Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Miercuri, 17 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

13 Martie 2014
Vizualizari: 1307
Comentează add

Ministrul fondurilor europene spune că IMM-urile vor putea să angajeze fără costuri tineri absolvenţi pentru că totul va fi suportat din bani europeni.

Fonduri europene "pentru tineri şi IMM-uri"

radiojurnal

Foto: Arhivă

Ministrul fondurilor europene, Eugen Teodorovici, a anunţat astăzi, la Forumul pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii, că se pregăteşte lansarea unui program de sprijinire din fonduri europene a tinerilor şi a întreprinderilor mici şi mijlocii.

IMM-urile ar urma, astfel, să angajeze tineri absolvenţi, practic fără consturi, pentru că totul va fi suportat din bani europeni.

Programul ar urma să fie lansat la sfârşitul lunii aprilie, a declarat ministrul fondurilor europene, Eugen Teodorovici.

"Este o idee brută, pe care în aprilie sper să o putem aplica. Am spus, studenţii, în anii terminali, care să fie luaţi de IMM-uri, pregătiţi, noi îi plătim inclusiv pentru partea de pregătire, după care angajaţi timp de un an de zile, costuri pe care noi le suportăm din bani europeni, absolut toate costurile, iar obligaţia acestor IMM-uri fiind aceea ca, după acest an de zile, şase luni de zile să menţină postul, nu persoana.

"Este un sprijin pe care noi vrem să îl dăm, pe de o parte, acestor categorii de persoane care, în fine, au aceste nevoi şi, doi, pentru partea de IMM-uri", spune Eugen Teodorovici.

Premierul Victor Ponta anunţa cu puţin timp în urmă că patru programe pentru IMM-uri şi tinerii antreprenori vor intra în vigoare în lunile martie şi aprilie.

Tinerii cu vârste de până la 35 de ani care nu au mai avut o afacere pot depune de luni cereri online pentru finanţare nerambursabilă pe site-ul ministerului economiei.


Etichete fondtineriIMMEugen Teodorovici

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live