Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Joi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

George Nuţă

20 Octombrie 2015
Vizualizari: 628
Comentează add

Călin Nuţu, director în cadrul Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, ne prezintă câteva dintre coordonatele de finanţare a investiţiilor din mediul rural.

Fonduri europene pentru o agricultură responsabilă Fonduri europene pentru o agricultură responsabilă - Conține audio

george-nuta

Fondurile europene puse la dispoziţia fermierilor români sunt foarte importante şi vizează o agricultură prietenoasă cu mediul înconjurător, competitivă la nivel mondial.

Domnul Călin Nuţu, director în cadrul Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, ne prezintă câteva dintre coordonatele de finanţare a investiţiilor din mediul rural.

Audio: Europa verde. Euranet Plus.

Călin Nuţu: Protejarea mediului, utilizarea inteligentă a resurselor naturale pe care le avem la dispoziţie, adaptarea la efectul schimbărilor climatice sunt în mod firesc şi imperativ responsabilităţi ale statelor europene, transpuse în norme concrete, care trebuie să asigure o utilizare eficientă a resurselor naturale, într-un echilibru foarte strict între nevoile reale ale locuitorilor mediului rural şi potenţialul natural existent. Accentul cade, astfel, pe această direcţie, la nivelul Uniunii Europene, având în vedere scopul final: să asigure cetăţenilor Uniunii Europene un trai mai bun fără a compromite dreptul generaţiilor viitoare de a beneficia de resursele naturale existente în acest moment. Ţintele Uniunii Europene trasate pentru 2020 privind schimbările climatice şi energia sustenabilă sunt foarte clare, şi anume: reducerea emisiilor gazelor de seră cu 20% sau chiar 30% faţă de 1990, creşterea cu 20% în eficienţă energetică şi ca 20% din energie să provină din surse regenerabile.


Etichete Euranet PlusUniunea EuropeanaComisia Europeanafonduri europeneCalin NutuAgenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Ruralemediul ruralprotejarea mediului

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live