Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LA MINUT - continuare Luni, 26 August

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

George Nuţă

5 Decembrie 2014
Vizualizari: 752
Comentează add

Un exemplu din Creta, Grecia, un exemplu ce poate fi urmat de fermierii români care au condiţii net superioare pentru creşterea ovinelor.

Fonduri europene pentru ferme ecologice Fonduri europene pentru ferme ecologice - Conține audio

george-nuta

Euranet Plus.

Atragerea fondurilor europene a fost o prioritate pentru România, cel puțin declarativ, pentru că, de multe ori, situaţia nu a fost deloc bună.

Este clar că investiţiile înseamnă producţie mai mare, iar când vorbim de produse ecologice câştigurile sunt apreciabile.

Vă prezentăm astăzi un exemplu din Creta, Grecia, un exemplu ce poate fi urmat de fermierii români care au condiţii net superioare pentru creşterea ovinelor.

Audio: Europa Verde.

Îl ascultăm pe cel care s-a ocupat de implementarea proiectului:

„Mă numesc Mihai Scutandos, lucrez pe programe de obţinere a fondurilor şi implementare de proiecte. Proiectul de creştere a ovinelor pe care l-aţi vizitat a costat circa 185 de mii de euro şi constă într-un saivan, o clădire modernă cu instalaţii de muls, instalaţii de evacuare şi prelucrare a rezidiurilor fără afectarea mediului înconjurător. Banii pe care i-am primit au fost foarte importanţi pentru că nu avem venituri mari. Jumătate din aceşti bani sunt nerambursabili. Zona este aridă şi trebuie să procurăm hrană din alte părţi. Investiția a însemnat o ieftinire a costurilor şi aşa ne permitem să investim în procurarea de hrană. Laptele pe care îl obţinem, îl depozităm în condiţii conforme cu cerinţele Uniunii Europene. Orice investiţie realizată cu bani europeni este binevenită. Efectele în producţie sunt imediate şi înseamnă eficienţă, productivitate, un nivel de trai mai bun. Realizarea acestei ferme moderne a însemnat mult pentru noi. Produsele noastre naturale sunt acum mai prezente pe piață şi sunt apreciate de cumpărători. Siguranța alimentară şi calitatea producţiei ne recomandă oriunde.”​


Etichete Euranet PlusOrizont 2020Comisia EuropeanăCretaGreciafonduriinvestitiiprodusefermeecologice

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live