Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Marţi, 31 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

26 Septembrie 2017
Vizualizari: 572
Comentează add

Profesionalismul managementului acestui fond va fi esenţial pentru succesul noii instituţii, este de părere consilierul onorific al premierului, Gheorghe Piperea.

Fondul suveran de investiţii, aproape de lansare

radiojurnal

Fondul suveran de investiţii a primit aproape toate avizele, anunţă reprezentanţii Ministerului de Finanţe. Proiectul va ajunge apoi în Parlament şi va putea să investească în diverse domenii care să ducă la creşterea economică.

Fondul suveran de investiţii va avea în administrare 27 de companii de stat în valoare totală de 45 de miliarde de lei. Consilierul prim ministrului, avocatul Gheorghe Piperea, a vorbit despre acest subiect la un forum de specialitate.

El a spus că profesionalismul managementului acestui fond va fi esenţial pentru succesul noii instituţii şi dat în acest sens mai multe exemple.

"Un astfel de fond poate să fie o adevărată armă economică. Este suficient să vă uitaţi la fondul de investiţii suveran al Norvegiei, care săptămâna trecută a atins valoare absolut elucubrantă de 1.000 de miliarde de euro. Un alt exemplu este fondul suveran de investiţii al Turciei, care este constituit de foarte scurtă vreme şi care şi-a propus nişte obiective absolut impresionante. În momentul de faţă se construieşte un al treilea aeroport în Istanbul, care costă nu mai puţin de 14 miliarde de dolari", este de p[rere Gheorghe Piperea, consilier onorific al premierului Mihai Tudose.


Etichete Gheorghe Pipereafondinvestiţiischemăbuget,deficit

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live