Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Joi, 17 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Actualităţi

11 Aprilie 2019
Vizualizari: 315
Comentează add

Comisarul european, Marianne Thyssen, spune că se doreşte ca legislaţia pentru crearea Fondului Social European Plus să fie adoptată până în toamnă.

Fondul Social European Plus, "buget de peste 100 de miliarde de euro"

radio-romania-actualitati

Comisarul european, Marianne Thyssen. Foto: Agerpres.

La Bucureşti are loc astăzi o conferinţă pe tema Fondului Social European Plus - o iniţiativă ce vizează crearea de oportunităţii de angajare a oamenilor şi investiţii sociale în perioada 2021 - 2027.

Prezentă la eveniment, comisarul european pentru ocuparea forţei de muncă, afaceri sociale, competenţe şi mobilitatea forţei de muncă, Marianne Thyssen, a declarat că fondul va avea un buget de peste 100 de miliarde de euro.

Cel puţin un sfert din aceşti bani ar urma să fie utilizaţi pentru investiţii în incluziunea socială, iar 10% pentru statele care se confruntă cu un şomaj ridicat în rândul tinerilor.

Marianne Thyssen a mai spus că se doreşte ca legislaţia pentru crearea Fondului Social European Plus să fie adoptată până în toamnă:


Marianne Thyssen: În ultimii ani am făcut progrese, dar suntem încă departe de a fi răspuns provocărilor din acest domeniu, de aceea militez pentru o adaptare cât mai rapidă a Fondului Social European Plus. Am avansat în cadrul negocierilor, însă acestea sunt încă în derulare. Așteptăm demarea discuțiilor dintre Parlamentul European și Consiliul și intenționăm să adoptăm regulile pentru funcționarea Fondului Social European Plus în toamna acestui an. Avem nevoie de acest fond pentru a pregăti oamenii, pentru a-i echipa cu abilitățile necesare pentru a demonstra solidaritate și pentru a-i sprijini pe cei care au cea mai mare nevoie, dar și pentru a construi o societate competitivă, sustenabilă și incluzivă pentru cetățenii noștri.
Realizator: În ceea ce priveşte România, comisarul european a precizat că prin crearea Fondului Social European Plus fondurile pentru ţara noastră vor creşte cu aproximativ 17 procente.


Etichete Preşedinţia României la Consiliul UEFondul Social European PlusBucureştiMarianne Thyssen

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live