Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Miercuri, 20 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

29 Aprilie 2016
Vizualizari: 1027
Comentează add

Astra deţinea o mare parte din piaţă, numărul poliţelor fiind de circa 2 milioane.

Fondul de Garantare a Asiguraţilor "poate face plăţi pentru clienții Astra"

radiojurnal

Foto: pixabay.com.

Fondul de Garantare a Asiguraţilor poate începe să facă plăţi în dosarele preluate de la compania de asigurări Astra, după ce instanţa a dat o sentinţă definitivă în legătură cu intrarea companiei în procedură de faliment.

Fondul anunţă, într-un comunicat de presă, că va face mai multe precizări pe această temă imediat după Paşti, pe data de 4 mai.

În luna august a anului trecut, Autoritatea de Supraveghere Financiară a cerut declanşarea procedurii de faliment pentru Societatea de Asigurare-Reasigurare Astra, după ce planul de redresare a companiei a eşuat.

Numărul mare de sesizări din ultimii ani privind neplata daunelor pentru poliţele de la Astra a impus verificări din partea Autorităţii de Supraveghere Financiară, care a descoperit raportări false ale companiei.

În loc de profit, avea de fapt pierderi şi nu putea susţine plăţile. De asemenea, s-a semnalat un management defectuos, precum şi servirea unor interese personale sau ale grupului de firme care controla societatea.

Presa a relatat numeroase cazuri de şoferi, de exemplu, care în urma unor accidente, nu beneficiau de sumele stipulate în poliţele pe care le cumpăraseră, iar service-urile auto le cereau banii pentru reparaţii, pentru că nu şi-i puteau recupera de la firma de asigurări.

Mai grav era faptul că Astra deţinea o mare parte din piaţă, numărul poliţelor fiind de circa 2 milioane.

ASF a dispus la începutul anului 2014 o administrare specială, pentru a se încerca redresarea companiei, controlată la acel moment de omul de afaceri Dan Adamescu, însă procedura nu a dat rezultate, astfel că după un an şi jumătate, autorizaţia de funcţionare a fost retrasă de ASF, care a cerut în vara anului trecut declanşarea procedurii de faliment.

O dată cu decizia definitivă a Curţii de Apel Bucureşti, deţinătorii de poliţe de asigurări la Astra pot obţine despăgubirile de la Fondul de Garantare, pe baza unei cereri, însă toate detaliile vor veni la începutul lunii viitoare, după cum se arată în comunicatul Fondului.


Etichete Fondul de Garantare a Asiguraţilordosarele preluate de la compania de asigurări Astradan adamescuasf

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live