Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Duminică, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andreea Bogdan

7 Septembrie 2020
Vizualizari: 344
Comentează add

Sânmiclăuș și Biia sunt cele două localități din județul Alba în care au fost identificate într-o singură zi în total trei focare de pestă porcină.

Focarele de pestă porcină africană se extind în județul Alba

andreea-bogdan

Arhivă foto: Agerpres.

Autoritățile atrag atenția asupra pericolului pe care îl reprezintă extinderea rapidă a focarelor de pestă porcină africană în județul Alba. Această boală fără tratament produce pagube enorme crescătorilor de porci.


Sânmiclăuș și Biia sunt cele două localități din județul Alba în care au fost identificate într-o singură zi în total trei focare de pestă porcină.

Reprezentanții DSVSA Alba transmit că pericolul este amplificat în această perioadă de circulația necontrolată a porcilor mistreți în căutare de hrană, astfel că aceștia intră de nenumărate ori în lanurile de porumb și în culturile de lucernă unde găsesc hrană din belșug.

Mulți din acești porci sunt infectați și transmițători ai virusului pestei porcine africane, o boală mortală, incurabilă, care evoluează și la porcul domestic.


Atât proprietarii de porci, cât și ceilalți agricultori care intră în culturi trebuie să rescpecte câteva măsuri minime de prevenție: trebuie evitat accesul în adăpostul în care sunt crescuți porcii cu încălțămintea și îmbrăcămintea exterioară, evitat accesul timp de 48 de ore în cazul celor care merg la vânătoare, este deosebit de importantă dezinfecția intrării în adăpost și, de asemenea, o grijă deosebită ca porcii cumpărați să fie identificați cu certificat sanitar veterinar de sănătate eliberat de la medicul veterinar și crescuți apoi în adăposturi închise.


Etichete pesta porcinaalba(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live