Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Vineri, 20 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

26 Ianuarie 2022
Vizualizari: 262
Comentează add

Focarele de COVID din unitățile medicale nu sunt de natură să îngrijoreze deocamdată, precizează ministrul Alexandru Rafila.

Focarele de COVID din unitățile medicale nu sunt de natură să îngrijoreze

florin-lepadatu

Arhivă foto.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  - România a stabilit miercuri un nou record al pandemiei de COVID-19: 34.255 de cazuri, aproape dublu față de raportarea din 19 octombrie, când se atingea vârful valului anterior de infectări.

București-ul a raportat astăzi spre 5.000 de cazuri noi, cele mai multe de până acum.

Noi recorduri au stabilit şi mai multe județe: Arad, Bihor, Maramureș, Sibiu și Mureș, Botoșani, Suceava, Iași, Neamț sau Bacău.

Bilanţurile de astăzi ar putea fi însă depășite din nou în perioada următoare, conform calculelor făcute de specialiști și de autorități, care se așteaptă la o evoluție similară cu cea din restul țărilor europene.


Reporter: Adriana Turea - ”Ministrul sănătății, profesor doctor Alexandru Rafila, spune că este pentru prima dată când s-a înregistrat un număr mare de teste efectuate în 24 de ore.


Alexandru Rafila: ”Peste 100.000 de teste, aproape 110.000 de teste efectuate. Am estimat o astfel de evoluție generată de tulpina Omicron, cu o transmisibilitate mult mai mare decât tulpinile precedente. Cazuri grave avem în continuare cu tulpina Delta, care nu este eliminată complet din circulație din România; este o tulpină care mai reprezintă undeva între 20% și 25% dintre îmbolnăviri care se reflectă în pacienții internați la ATI.”

Ministrul sănătății a precizat că evoluția numărului de persoane care se internează la ATI are un trend crescător, însă ne aflăm încă departe de atingerea capacității sistemului de sănătate şi că focarele de COVID din unitățile medicale nu sunt de natură să îngrijoreze deocamdată.


Alexandru Rafila: ”Noi ne preocupăm de la Ministerul Sănătății să le furnizăm teste, dacă nu au își pot procura, nu sunt costuri extrem de ridicate, dar căutăm o soluție încât cât mai multe unități sanitare să facă această procedură de screening pe bază de test la intrarea în program.”

În prezent sunt identificate aproximativ 130 de focare de COVID-19 în spitale și alte unități din sistemul sanitar ce totalizează peste 1.400 de persoane infectate. Numărul internărilor de pacienți cu coronavirus este de peste 7.306, ceea ce reprezintă mai puțin de o treime din totalul paturilor alocate la nivel național, iar la terapie intensivă sunt aproape 700 de persoane.”

 

Etichete virusspitalmodular

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live