Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI Sâmbătă, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

19 Septembrie 2018
Vizualizari: 1277
Comentează add

Virusul a fost confirmat într-o gospodărie din judeţul Ilfov, comuna Clinceni

Focar de pestă procină africană, în Clinceni

radiojurnal

 

Un nou focar de pestă porcină africană - al optulea - a fost confirmat de specialiştii ANSVSA în comuna Clinceni, judeţul Ilfov, situată la vest de Bucureşti. Pentru evitarea răspândirii virusului s-a luat măsura uciderii porcilor crescuţi acolo, a precizat pentru Radio România Actualităţi directorul adjunct al Direcţiei Sanitar Veterinare Ilfov, doctorul Filaret Brădăţeanu:   

Fliaret Brădăţeanu: "Sunt 8 focare, iar ultimul focar, faţă de celelalte care au fost localizate până acum în zona de nord-est a judeţului, respectiv Voluntari, Tunari şi Ştefăneşti, de data aceasta suntem în zona de sud-vest a judeţului, la Clinceni.

Pe data de 17, seara, am avut buletinul de analiză care a fost pozitiv, iar de dimineaţă ne-am prezentat iărăşi la respectiva gospodărie, unde s-au recoltat din nou probe de sânge, conform manualului operaţional şi ceilalţi porci din efectivul respectiv au fost ucişi şi trimişi la o societate de neutralizare prin incinerare". 

Între timp, în judeţul Constanţa, au fost închise mai multe focare de pestă, confirmate anterior în zona localităţilor Caraulea - Cochirleni, Vlahii - Aliman şi lângă Cernavodă. 

La nivel naţional, de la apariţia primului focar de pestă porcină africană în România, la sfârşitul lunii iulie a anului trecut, au fost confirmate  900 de focare, în 13 judeţe din nord vestul şi sud-estul României. 


Etichete Fliaret BrădăţeanuIlfovClincenipesta porcinafocarANSVSA

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live