Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Duminică, 16 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Negrea, Sfântu Gheorghe

14 Octombrie 2019
Vizualizari: 537
Comentează add

Din investigaţiile preliminare rezultă că virusul ar fi fost introdus prin circulaţia persoanelor sau a produselor alimentare.

Focar de pestă porcină în Covasna

oana-negrea-sfantu-gheorghe

 Foto: Agerpres.

Conducerea Direcţiei Sanitar Veterinare Covasna a precizat că focarul a fost descoperit într-o gospodărie din zona Baraolt, unde au murit şapte porci din rasa Mangaliţa.
 
Analizele de laborator efectuate în judeţul Prahova au confirmat existenţa virusului pestei porcine, drept urmare s-a luat măsura eutanasierii celorlalţi 37 de porci aflaţi în gospodarie şi îngropării lor în condiţii de biosecuritate, precum şi a dezinfectării exploataţiei.
 
Autorităţile au pus gospodăria sub supraveghere oficială şi au introdus restricţii pentru circulaţia persoanelor, animalelor, produselor şi mijloacelor de transport. Din investigaţiile preliminare rezultă că virusul ar fi fost introdus prin circulaţia persoanelor sau a produselor alimentare. Ancheta epidemiologică este în desfăşurare.
 
În luna februarie 2019 au fost depistate două focare de pestă porcină în judeţul Covasna, respectiv la Sfântu Gheorghe şi Valea Crişului, unde au fost sacrificaţi preventiv aproape 140 de porci. Focarele au fost stinse oficial în luna aprilie.

Etichete Covasnapestă prcină africanăMangaliţa

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live